DUHOVNE UBICE EVROPE: Žele da stvore "Sjedinjene države" bez suvereniteta i nacionalnog integriteta

Novosti online

21. 08. 2022. u 21:46

PRIVATNE globalne korporacije nameravaju da pretvore Evropsku uniju u „Sjedinjene države Evrope“ bez suvereniteta, izjavio je predsednik mađarskog parlamenta Laslo Kever.

ДУХОВНЕ УБИЦЕ ЕВРОПЕ: Желе да створе Сједињене државе без суверенитета и националног интегритета

Foto:AP/Sara Spirković

 - Privatne globalne korporacije, koje se obično nalaze van Evrope, žele da Evropsku uniju pretvore u Sjedinjene Evropske Države, u federaciju, pa čak i u imperiju, u kojoj bi sve sadašnje nacionalne države EU – uključujući Slovačku i Mađarsku – potpuno izgubile samoopredeljenje i slobodu delovanja - rekao je Kever, govoreći na otvaranju festivala mađarske narodne umetnosti u slovačkom gradu Željezovce, gde polovinu stanovništva čine etnički Mađari.

Prema njegovim rečima, to ima za cilj da privatne korporacije „trajno i isključivo“ stiču materijalne i duhovne resurse država članica.

 - Zbog toga će danas i u narednim godinama narodi Karpatskog basena ili zajedno osvojiti budućnost ili izgubiti svoje zemlje, države i identitete, sve ono što su stekli u prošlosti - dodao je Kever.

Političar je naglasio da je protiv „finansijske moći globalizma“ za nacionalne države „oružje samoodbrane“ „zadržavajuća i stvaralačka snaga svojstvena nacionalnom identitetu“.

Kover je prethodno organizatore „kulture otkazivanja” nazvao „duhovnim ubicama” i rekao da, skrivajući se iza reči o demokratiji i ljudskim pravima, lišavaju društvo slobode, vere, kulture i tradicije.

BONUS VIDEO:

ISTORIJSKI LET: Strelka i Belka pre 62 godine bile prvi svemirski putnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave