UKRAJINCI SE VRAĆAJU KUĆI: LJudi beže od gladi u Evropi

Novosti online

21. 08. 2022. u 19:19

UKRAJINSKE izbeglice koje su stigle u Španiju prinuđene su da se vrate u svoju domovinu zbog ekonomskih problema, piše list L'Independant .

УКРАЈИНЦИ СЕ ВРАЋАЈУ КУЋИ: Људи беже од глади у Европи

Foto AP

Kako navodi list, u Španiju je stiglo oko 125 hiljada Ukrajinaca , a integracija može da se pokaže kao "težak zadatak". 

 - Na kraju krajeva, na drugoj strani Pirineja, mnoge ukrajinske izbeglice radije se vraćaju kući. To je zbog niskih plata i troškova života, koji su, prema njima, previsoki - piše L'Independant.

Dakle, u Granadi oko 100 porodica Ukrajinaca planira da ode u domovinu iz ekonomskih razloga.

 - Oni umiru od gladi. Čini se da administracija nije svesna nevolja ovih izbegličkih porodica - navodi se u saopštenju Fondacije Padrina, koja pomaže više od 1.800 porodica.

List navodi i svedočenje 42-godišnjeg Ukrajinca Jurija Blaženca, koji je sada primoran da „beži od inflacije i siromaštva u Španiji”. 

 - Ne mogu da živim ovde, radim samo da plaćam stanovanje i hranu - požalio se čovek.

Poteškoće sa sadržajem ukrajinskih imigranata nastaju ne samo kod kuće, već i u evropskim zemljama.

Naprimer, sve je teže pronaći francusku porodicu koja bi pristala da ugosti izbeglice zbog rastuće potrošnje i nedostatka finansijske podrške države. 

BONUS VIDEO:

POMRAČENjE U BERLINU: Bez ambijentalnog osvetljenja zbog štednje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!