VOJNA POMOĆ KIJEVU JE GREŠKA: Američki kongresmeni o nastavku donacija Ukrajini

P. Z. S. / ria.ru

17. 08. 2022. u 18:05

SJEDINjENE Države prave grešku nastavljajući da intervenišu u ukrajinskoj krizi, koja nije direktno povezana sa pitanjima njihove nacionalne bezbednosti, izjavio je republikanski poslanik Pol Gosar iz Arizone. Podržali su ga i drugi republikanski kongresmeni - Mardžori Tejlor Grin iz Džordžije i Tomas Mesi iz Kentakija.

ВОЈНА ПОМОЋ КИЈЕВУ ЈЕ ГРЕШКА: Амерички конгресмени о наставку донација Украјини

Foto Tanjug/AP


Političar je primetio da pomoć Kijevu ozbiljno slabi Vašington, iscrpljuje njegove vojne arsenale, a da pritom ne pomaže u rešavanju sukoba.

Gosar je takođe naglasio da vlasti SAD nisu zainteresovane za brzo rešavanje krize u Ukrajini.

-Problem sa mirom je u tome što Bajdenova administracija više neće moći da skrene pažnju sa užasnih kriza kod kuće, odnosno od razorne inflacije, poremećenih lanaca snabdevanja, dominacije ilegalnih migranata i smrtonosne epidemije droge, naglasio je kongresmen.

On je pozvao na moratorijum na bilo kakvu stranu pomoć, uključujući Ukrajinu, najmanje narednu deceniju i fokusiranje na rešavanje domaćih problema.

U pozadini ruske specijalne operacije za oslobađanje Donbasa, zapadne zemlje nastavljaju da upumpavaju oružje u Ukrajinu. Na primer, Vašington je nedavno najavio paket vojne pomoći vredan oko milijardu dolara, koji uključuje artiljerijsku municiju, hiljadu protivtenkovskih sistema Džavelin, oklopna medicinska vozila, eksploziv i lekove.

Moskva je, pak, više puta izjavljivala da snabdevanje oružjem samo produžava sukob, a transport naoružanja postaje legitimna meta ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga.

BONUS VIDEO - "URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)