ŠTA ĆE SE PROMENITI U ŽIVOTU RUSA U AVGUSTU: Iskreno im je saopšteno šta ih čeka

Novosti online

10. 08. 2022. u 11:28

RUSIJA od avgusta počinje sa primenom novih zakona, propisa, ali i indeksizacije. Nešto od ovoga će se svideti građanima, a nešto neće. Uglavnom, potpuno iskreno im je rečeno šta ih čeka.

ШТА ЋЕ СЕ ПРОМЕНИТИ У ЖИВОТУ РУСА У АВГУСТУ: Искрено им је саопштено шта их чека

Foto: Profimedia

Povećanje penzija za zaposlene penzionere i fiksna isplata za one Ruse koji su ovog meseca napunili 80 godina, svakako će obradovati građane Rusije. Preračunavanje iznosa fondovskih penzija vršiće se automatski.

Građani zemalja Evroazijske ekonomske unije (Jermenije, Belorusije, Kazahstana i Kirgizije), Donjecke i Luganske Narodne Republike imaće mogućnost da se registruju kao samozaposlena lica.

Federalna poreska služba će moći da prenosi podatke o poreskom obvezniku drugim licima ako je on dao saglasnost na to.Takve radnje neće se smatrati odavanjem poreske tajne.

Zatvorenici koji su na odsluženju kazni, moći će da promene svoja dokumenta, uključujući i pasoš.

U avgustu, u Rusiji,  stupa na snagu naredba Ministarstva zdravlja o izmeni i dopuni postupka pružanja medicinske pomoći na profilu „psihijatrija-narkologija“. Između ostalog, dokument dozvoljava korišćenje telemedicinskih tehnologija u ovoj oblasti za daljinsku interakciju zdravstvenih radnika među sobom, kao i za komunikaciju zdravstvenih radnika sa pacijentima ili njihovim zakonskim zastupnicima.

Od 25. avgusta stupaju na snagu izmene i dopune Zakona o oružju, prema kojima će pravna lica koja imaju dozvolu za popravku i proizvodnju civilnog i službenog oružja, kao i glavnih delova vatrenog oružja, moći da popravljaju civilno i službeno oružje.

BONUS VIDEO:

DEJSTVO RUSKE ARTILjERIJE: Izveštači "Novosti" na položaju u blizini Jasinovate

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama