LAVROV PORUČIO MAKRONU: Vređate nas

Novosti online

29. 07. 2022. u 17:59

IZJAVA predsednika Francuske Emanuela Makrona o afričkim državama nije etička i uvredljiva je, kazao je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.

ЛАВРОВ ПОРУЧИО МАКРОНУ: Вређате нас

Sergej Lavrov, Foto AP

Ovako je Lavrov prokomentarisao izjavu Makrona o tome da Rusija navodno posećuje "vojne hunte" i da se bavi destabilizacijom Afrike.

- Što se tiče Makrona i njegovih izjava, zapravo, od Francuza bismo očekivali reči koje sadrže više etike - kazao je on.

Inače, Lavrov je nedavno posetio nekoliko afričkih zemalja – Etiopiju, Egipat, Kongo i Ugandu.

- Ako pogledate spisak zemalja koje smo nedavno posetili, i ako je Makron na te zemlje mislio, onda je ta izjava uvredljiva i za njih, pre svega jer nastoje da sistematično razvijaju odnose sa Rusijom - zaključio je Lavrov.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Rusi navijaju - Kosovo je srce Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima