RUSKA MISIJA: Radi se na povlačenju sankcija

Tanjug

28. 07. 2022. u 21:24 >> 21:33

RUSIJA je potpuno posvećena svojim obavezama u okviru četvorosmernog sporazuma postignutog u Istanbulu, rekao je danas viši savetnik ruske misije pri UN Jevgenij Varganov.

РУСКА МИСИЈА: Ради се на повлачењу санкција

Foto: Tanjug/AP

On je istakao da će memorandum potpisan između Rusije i UN u vezi sa plasiranjem ruske hrane i đubriva na globalno tržište ostati na snazi tri godine, prenosi Tas S.

 - Rusija je potpuno posvećena svojim obavezama - podvukao je diplomata.

U Istanbulu je 22. jula potpisano više dokumenata čiji je cilj da se reši pitanje snabdevanja svetskog tržišta hranom i đubrivom.

Memorandum Rusije i UN potvrđuje da će se raditi na povlačenju sankcija koje sprečavaju izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva, dok se drugi dokument bavi mehanizmom izvoza žitarica iz crnomorskih luka pod kontrolom Ukrajine.

Tas S navodi da sporazumi predvidaju uspostavljanje četvorosmerne koordinacije, čiji će predstavnici pregledati brodove sa žitom kako bi sprečili krijumčarenje oružja ili bilo kakve provokacije.

BONUS VIDEO:

"SMERČ" NA POLOŽAJU: Lansiranje raketa sa teškog višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)