"UKRAJINA KAO DRŽAVA VIŠE I NE POSTOJI" Rogov: Sve ide ka tome da referendum bude u prvoj polovini septembra

RT

25. 07. 2022. u 11:30

UKRAJINA kao država zapravo više ne postoji, postoji pljačka zapadnog novca, rekao je Kiril Stremousov, zamenik načelnika administracije Hersonske oblasti.

УКРАЈИНА КАО ДРЖАВА ВИШЕ И НЕ ПОСТОЈИ Рогов: Све иде ка томе да референдум буде у првој половини септембра

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Ukrajina kao država zapravo više ne postoji. Objektivno govoreći, sada se jednostavno pljačka sav novac koji im daje Zapad - rekao je Stremousov.

Takođe, danas je Vladimir Rogov, član glavnog saveta regionalne administracije Zaporoške oblasti, saopštio da referendum o statusu Zaporoške oblasti može biti održan u prvoj polovini septembra.

- Sve ide ka tome da referendum bude u prvoj polovini septembra. Tačan datum još neću navesti. U toku je formiranje izbornih komisija - rekao je on za RIA Novosti.

Glavni posao izbornih komisija koje se formiraju biće pojašnjenje biračkih spiskova, s obzirom na to da su neki ljudi napustili region, nastavio je Rogov.

Foto: AP

Pored toga, prema njegovim rečima, velika je verovatnoća da će referendum biti održan istovremeno u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, jer će bezbednost biti obezbeđena zahvaljujući uspesima na liniji dodira.

- Mi smo na nivou konsultacija sa našim hersonskim kolegama, jer radimo jednu stvar i delujemo na jednom frontu. Da, to je sasvim realna i najbolja opcija. Sve će zavisiti od bezbednosne situacije - dodao je Rogov.

Kako navode u administracijama Hersonske i Zaporoške oblasti, u regionima su formirane izborne komisije za održavanje izbora i referenduma o pitanju prisajedinjenja Rusiji.

Tokom specijalne operacije ruska vojska je preuzela kontrolu nad Hersonskom oblašću i azovskim delom Zaporoške oblasti. U oba regiona počele su sa radom nove administracije, emituju se ruski TV kanali i radio stanice, te se obnavljaju trgovinske veze sa Krimom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije