APOKALIPTIČNI PRIZORI Predgrađa Londona izgledaju kao ratna zona: "Ovo ne pamtimo od Drugog svetskog rata" (FOTO/VIDEO)

Novosti online

20. 07. 2022. u 12:10

TEMPERATURE su juče dostigle rekordnih 40°C u Velikoj Britaniji, a iz predgrađa Londona stižu postapokaliptični prizori u požaru uništenih imanja.

АПОКАЛИПТИЧНИ ПРИЗОРИ Предграђа Лондона изгледају као ратна зона: Ово не памтимо од Другог светског рата (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Profimedia

U Veningtonu su do temelja izgoreli automobili, kuće i dečji vrtić, a centri hitnih službi bili su opterećeni pozivima u pomoć dok su glavne saobraćajnice bile zatvorene zbog buktinje.

Vlasnici kuća ispričali su kako su bili prisiljeni da ponesu svoje ljubimce i pobegnu spasavajući goli život dok je njihovu imovinu gutala vatra.

Dva reda kuća u nizu, još četiri kuće dodatno, 12 štala i pet automobila uništio je pakao u tom selu istočno od Londona.

Prestravljenim stanovnicima naređena je evakuacija, dok je 100 vatrogasaca pokušavalo da zaustavi smrtonosni zid plamena koji se širio od kuće do kuće raspirivan toplim vetrovima. Jedan vatrogasac koji se našao na mestu događaja situaciju je opisao kao "apsolutni pakao".

Vatrogasci su se borili da spreče požare, ali brzo širenje na suvo šipražje i vrtove se nije moglo zaustaviti. Dok su kuće bile uništavane, stanovnici su rekli da su mogli čuti zvuk uspaničenih konja sa okolnih polja.

Londonski vatrogasci izvestili su da je utorak bio njihov najteži dan od kraja Drugog svetskog rata, s najmanje 110 vatrogasnih vozila poslatih u požare širom glavnog grada.

Ekstremno suvo tlo i visoke temperature stvorile su savršene uslove za izbijanje požara u celoj zemlji, a veliki incidenti dogodili su se u Londonu i okolnim mestima. Takođe, i u Škotskoj i Velsu su zabeleženi požari.

Otkazani vozovi, zatvorene piste

Vozovi iz Londona za istočnu obalu Engleske su otkazani. Takođe, bilo je zatvoreno poletanje aviona, jer su zbog požara oštećene piste.

Elektroenergetske kompanije suočile su se s problemima jer im je vrućina oštetila opremu, mnoge škole su zatvorene, a zoološki vrtovi mučili su se da rashlade životinje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati