RUSIJA TO NEĆE ZABORAVITI ZAPADU: Poljanski o isporukama oružja Kijevu

Tanjug

15. 07. 2022. u 22:27

ZAMENIK stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski rekao je danas da Moskva neće zaboraviti isporuku oružja Kijevu korišćenom za ubijanje civila, kada je reč o odnosu sa Zapadom.

РУСИЈА ТО НЕЋЕ ЗАБОРАВИТИ ЗАПАДУ: Пољански о испорукама оружја Кијеву

Foto: Jutjub/RussiaUN/Profimedia/Ilustracija

- Pitanje koje bi bilo vrlo bolno i teško ispraviti je realizacija da su naši evropski susedi snabdevali Ukrajinu oružjem, kojim su se ubijali civili, deca i žene. Oni to rade namerno, znajući da nova vrsta oružja koja šalju prethodnih meseci mogu da pogode oblasti koje su van domašaja ukrajinske vojske - rekao je Poljanski.

On je dodao da ne može da zamisli kako bi Rusija mogla da zaboravi, kako je naglasio, "apsolutno licemerje bivših partnera kao što su Amerika i Velika Britanija".

- Međutim, razumem da su ove zemlje opsednute rusofobijom - dodao je Poljanski, prenosi TASS.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: "Legionari" i "cezari" tutnjili kroz Pariz - vojna parada za dan Bastilje

BONUS VIDEO: UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)