MEDVEDEV: Pad evra dokaz da su Vašington i London prevarili Evropljane kao par varalica

Srna

12. 07. 2022. u 22:48

ZAMENIK predsednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev tvrdi da je Vašington u tandemu sa Londonom prevario članice EU, uvlačeći ih u ekonomski rat protiv Moskve.

МЕДВЕДЕВ: Пад евра доказ да су Вашингтон и Лондон преварили Европљане као пар варалица

Foto: Tanjug

Medvedev smatra da pad evra pokazuje "ko plaća tvrdom valutom za krvavu krizu" u Ukrajini.

- Vašington je u tandemu sa Londonom prevario Evropljane kao par varalica, napisao je Medvedev na "Telegramu", komentarišući slabljenje evra.

On je podsetio da su danas, prvi put u 20 godina, kurs američkog dolara i evra dostigli paritet na Moskovskoj berzi.

- Ovakav razvoj događaja znači da predviđanja o izbijanju sistemske krize u evrozoni počinju da se ostvaruju, smatra Medvedev, koji je bivši ruski predsednik.

On je naglasio da su pre uvođenja "suludih ograničenja" Rusiji evropske zemlje trebale da izračunaju sopstvene monetarne i ekonomske probleme, te napomenuo da Bela kuća inače mnogo bolje odmerava svoje rizike.

- Ali korisni evropski idioti su mnogo više stradali, rekao je Medvedev, navodeći da ih ne žali jer su, prema njegovom mišljenju, "rusofobi iz EU" pokrenuli "hibridni rat" protiv Rusije i otvorili "široki ekonomski front" protiv nje.

On je rekao da bi prelazak na nove trgovinske metode plaćanja, uključujući korištenje nacionalnih valuta - ruske rublje, kineskog juana, indijske rupije i drugih - bila najbolja zaštita od "trulog evra".

Medvedev nije isključio mogućnost da u budućnosti zemlje BRIKS-a dođu do nove rezervne valute.

- Savremenom svetu očigledno je potrebno više od dolara, evra i funte sterlinga. Za sada, jeda dolar jednako jedan evro. Čuvajte ušteđevinu u rubljama!, poručio je Medvedev, prenosi "Raša tudej".

BONUS VIDEO: CENE GORIVA DIVLjAJU: Nemci i Britanci suočavaju se sa velikim poskupljenjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!