SERGEJ LAVROV ODBACIO KRITIKU ZAPADA: U istoj prostoriji najžešći protivnici Rusije i šef diplomatije Moskve

Tanjug

08. 07. 2022. u 09:15

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je danas ono što je nazvao bezumnom kritikom Zapada o ratu u Ukrajini na ministarskom sastanku Grupe 20 u Indoneziji, zamerajući zapadnim zemljama što propuštaju šansu da se pozabave globalnim ekonomskim pitanjima.

СЕРГЕЈ ЛАВРОВ ОДБАЦИО КРИТИКУ ЗАПАДА: У истој просторији најжешћи противници Русије и шеф дипломатије Москве

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool/Shutterstock/Ilustracija

 - Zapadni partneri u diskusijama izbegavaju da poštuju mandat G20, da se bave pitanjima svetske ekonomije - rekao je Lavrov.

On je izjavio da je diskusija Zapada skoro odmah, čim su uzeli reč, "zalutala na pomahnitale kritike Ruske Federacije u vezi sa situacijom u Ukrajini", preneo je Rojters.

- Agresori, napadači, okupatori, čuli smo mnoge stvari danas - naglasio je Lavrov.

On je dodao da je Rusija spremna da pregovara sa Ukrajinom i Turskom o žitu, ali nije poznato kada bi do takvih pregovora moglo doći, prenosi Rojters.

Ruske pomorske snage igraju ključnu ulogu u pregovorima o izvozu žita iz crnomorskih luka, izjavio je Lavrov nakon svog izlaganja na današnjem sastanku šefova diplomatija G20.

Indonezija je danas pozvala G20 da pomogne u okončanju rata u Ukrajini, na samitu ministara spoljnih poslova koji je spojio u istoj prostoriji najžešće protivnike ruske invazije na Ukrajinu i šefa diplomatije Moskve, navodi britanska agencija.

Danas je na Baliju u Indoneziji počeo sastanak ministara 19 najrazvijenijih zemalja sveta, zajedno sa Evropskom unijom, na kojem između ostalih učestvuju i Entoni Blinken i Sergej Lavrov, američki državni sekretar i ruski ministar spoljnih poslova.

BONUS VIDEO:

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)