PREKO POLJSKE I UKRAJINE DO RUSKOG ZATVORA: Američki plaćenik - Viši oficirski kadar VSU nas ne podnosi

P. Z. S. / ria.ru

29. 06. 2022. u 18:57

AMERIČKI plaćenik Endi Hjun, koji je došao da se bori na strani Ukrajine i zarobljen, rekao je novinarima da je preko Poljske stigao na ukrajinsku teritoriju.

ПРЕКО ПОЉСКЕ И УКРАЈИНЕ ДО РУСКОГ ЗАТВОРА: Амерички плаћеник - Виши официрски кадар ВСУ нас не подноси

Ukrajinski vojnici u Donjecku, Foto AP

-Kada sam stigao u Ukrajinu, ostvario sam mnogo kontakata, prvo su me doveli u Poljsku, u Krakov... Odatle sam otišao da pređem granicu sa Ukrajinom i došao u Lavov. Iz Lavova sam u jednom trenutku uspostavio kontakt sa legija stranaca. Odatle sam otišao u Javorov, a iz Javorova sam otišao u Rivne, rekao je Hjun novinarima.

List Telegraf je 15. juna objavio da je u borbama kod Harkova ruska vojska zarobila dva bivša vojnika američke vojske. Bili su to 39-godišnji Aleksandar Drjuk, koji je služio u Iraku, i 27-godišnji Endi Hjun.

Foto printskrin telegram rybar

Aleksandar Drjuk i Endi Hjun

Američki plaćenik Endi Hjun, koji se borio na strani Ukrajine i zarobljen, rekao je novinarima da je bio svedok korupcije i nesposobnosti, kao i lošeg odnosa prema strancima među ukrajinskom vojskom.

-Video sam mnogo korupcije, nekompetentnosti. Mala podrška ukrajinske vojske, rekao je Hjun.

Prema Hiunovim rečima, on je takođe bio svedok lošeg tretmana regularne vojske. I, naravno, ne mare za strance“, rekao je on.

-Ukrajinsko vojno osoblje koje zauzima niske položaje može biti srećno što smo ovde. Ali oni koji zauzimaju visoke položaje... ne žele da vide strance ovde, dodao je Hjun.

List Telegraf je 15. juna objavio da je u borbama kod Harkova ruska vojska zarobila dva bivša vojnika američke vojske. Bili su to 39-godišnji Aleksandar Drajuk, koji je služio u Iraku, i 27-godišnji Endi Hjun. Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs rekao je da je Vašington u direktnom kontaktu sa ruskim vlastima po pitanju američkih plaćenika zatočenih u Ukrajini.

Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov rekao je da plaćenici koji su stigli u Ukrajinu nisu borci i da je „najbolja stvar koja ih čeka je dugotrajni zatvor”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)