ODBIO DA POŠTUJE NAREĐENJA MOSKVE: Uhapšen ukrajinski gradonačelnik Hersona Igor Kolihajev

Tanjug

29. 06. 2022. u 07:55

RUSKI zvaničnici u ukrajinskoj oblasti Herson saopštili su da su njihove snage uhapsile gradonačelnika Hersona Igora Kolihajeva nakon što je odbio da poštuje naređenja Moskve, dok je lokalni zvaničnik Hersona naveo da je gradonačelnik otet, prenosi Rojters.

ОДБИО ДА ПОШТУЈЕ НАРЕЂЕЊА МОСКВЕ: Ухапшен украјински градоначелник Херсона Игор Колихајев

Foto: Printscreen/Jutjub/GROŠІ

Herson, lučki grad na Crnom moru, nalazi se severozapadno od poluostrva Krim koji je prisajedinila Rusija, a okupiran je tokom prve nedelje ruske invazije na Ukrajinu, koja je počela u februaru, i veliki deo lokalnog stanovništva je napustio taj region, navodi britanska agencija.

- Mogu da potvrdim da je Kolihajeva pritvorila vojna policija - saopštila je na Telegramu Ekaterina Gubareva, zamenica šefa Hersonske oblasti koju je imenovala Moskva.

Halina Ljaševska, savetnica Kolihajeva, navela je da je „gradonačelnik otet nakon što je odbio da sarađuje sa ruskim okupatorima Ukrajine“.

Ona je saopštila na Fejsbuku da je „jutros Kolihajev došao u jedan od komunalnih objekata“ i da su ga „čim je izašao iz automobila, odmah priveli naoružani pripadnici nacionalne garde i najverovatnije pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti“.

Drugi zamenik kojeg je Moskva postavila u ovom regionu Kiril Stremousov rekao je ranije u ponedeljak ruskoj državnoj novinskoj agenciji RIA da je Kolihajev naneo „mnogo štete“ ruskom „procesu denacifikacije“ u Ukrajini i da je „konačno neutralisan“.

BONUS VIDEO: 

ČETIRI MESECA PAKLA U "AZOTU": Pogledajte kako je protekla evakuacija civila iz fabrike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina