(MAPA) RUSKA ČELIČNA PESNICA OKRENUTA KA LISIČANSKU: Izbačeno iz stroja više od 1.800 pripadnika VSU u Severodonjecku

P. Z. S. /telegram voenkorKotenok

25. 06. 2022. u 22:36

RUSIJA je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

(МАПА) РУСКА ЧЕЛИЧНА ПЕСНИЦА ОКРЕНУТА КА ЛИСИЧАНСКУ: Избачено из строја више од 1.800 припадника ВСУ у Северодоњецку

Foto: Profimedia

Vojni ekspert Boris Rožin dao je kratak rezime dejstava operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine za kanal Voenkor Kotenok Z @voenkorKotenok:


SEVERODONjECK

Grad je potpuno oslobođen, uključujući čitavu industrijsku zonu fabrike Azot. Svi civili taoci su oslobođeni.

Oslobođeni su Borovskoe, Voronovo i Sirotino. Ostaci neprijateljskih snaga iz Severodonjecka povukli su se u Lisičansk.

ZOLOTOJE

Likvidacija kotla je završena. Ostaci neprijateljskih snaga pokušali su da se probiju kroz minska polja prema Disputedu.

Kao i Severodonjeck, Zolote će, zajedno sa Gorskim, u narednim danima zapravo nestati iz vojnih izveštaja, kao što je nestao i Mariupolj.
Za sada nema jasnih podataka o gubicima Oružanih snaga Ukrajine (poginuli/ranjeni/zatvorenici) u Severodonjecku, Gorskom i Zolotu – juče je saopšteno da ima do 800 zarobljenika i više od 1000 poginulih.

LISIČANSK

Grad je u operativnom okruženju. Jedini put do grada iz Severska je pod vatrenom kontrolom Oružanih snaga RF.

Postoje znaci priprema za povlačenje grupacije AFU iz Lisičanska u SEVERSK
Danas su borbe počele direktno u samom Lisičansku i na periferiji rafinerije Lisičansk. Borbe za Belu goru i Privolje se nastavljaju.

Ilustracija riafan.ru



SOLEDAR

Borbe za Berestovoe i Belogorovku, kao i u blizini autoputa Artemovsk-Lisičansk u oblasti zarobljene Nikolajevke. Pritisak na neprijateljski front severno od Soledara očigledno će se povećati narednih dana. Neprijatelj će se, zauzvrat, pripremiti za odbranu linije Soledar-Seversk.


ARTEMOVSK

Borbe u Klinovom i kod Pokrovskog. Do sada nije bilo moguće potpuno isključiti Novolugansku i Uglegorsku TE. Neprijatelj i dalje drži Semigorje.


AVDEJEVKA

Pozicione borbe u blizini autoputa Avdeevka-Konstantinovka i na periferiji Njujorka. Nakon što smo izgradili protivbaterijski rad sa naše strane, intenzitet granatiranja Donjecka se donekle smanjio.

Pored terorističkog granatiranja, neprijatelj puca na jedinice vojske DNR i gađa skladišta municije. Naše trupe su fokusirane na uništavanje oružja i MLRS neprijatelja.

UGLEDAR

Prilično intenzivne borbe se nastavljaju u oblasti Jegorovke i Pavlovke. Neprijatelj nastoji svojom aktivnošću da prinudi komandu Oružanih snaga RF da smanji pritisak na drugim pravcima i usput da poboljša svoj taktički položaj, koristeći činjenicu da na pravcu Uludar sada nema velikih snaga.


HARKOV

Oružane snage RF su preuzele operativnu inicijativu u ovom pravcu i vrše pritisak na Oružane snage Ukrajine u oblasti Uda, Cupovka, Dementjevka i Verhnji Saltov.

Direktna pretnja Harkovu i Čugujevu još nije stvorena – do sada UAF postepeno oduzima ono što je izgubljeno u maju tokom kontraofanzive UAF na granicu.

SLAVJANSK

Borbe u oblasti Doline i Krasnopolja, kao iu oblasti Prišib, Bogorodični i Sidorovo. Tempo napretka ovde je još uvek nizak.


NIKOLAJEV

Pozicione bitke na pravcu Nikolajev i Krivoj Rog. Aktivnosti obe strane su ograničene artiljerijom.

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju da nanose intenzivne udare po ljudstvu i tehnici u Nikolajevu, uzgred nanoseći udare na Krivoj Rog i na nikopoljskom pravcu.

Oružane snage Ukrajine pokušavaju da ispaljuju rakete na Herson i Skadovsk.

Odesa, Izjum, Zaporožje - bez značajnih promena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)