BRITANSKI OBAVEŠTAJACI SMISLILI "KONAČAN PLAN": Ukrajinu osnažiti za nekoliko meseci, kada se ruska vojska iscrpi i posustane

Tanjug

22. 06. 2022. u 22:19

BRITANSKA vojna obaveštajna služba veruje da će ruske snage u ratu u Ukrajini usporiti svoje napredovanje u narednih nekoliko meseci i tada treba pomoći Ukrajini da krene u kontraofanzivu, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson.

БРИТАНСКИ ОБАВЕШТАЈАЦИ СМИСЛИЛИ КОНАЧАН ПЛАН: Украјину оснажити за неколико месеци, када се руска војска исцрпи и посустане

Foto Tanjug/AP

U komentarima koje je danas objavio nemački Zidojče Cajtung, a prenelo nekoliko uglednih evropskih listova, Džonson je rekao da ruske snage napreduju u Donbasu, na istoku Ukrajine, ali uz veliku cenu koju plaćaju u ljudstvu i opremi, prenosi Rojters.

- Naša (britanska) vojna obaveštajna služba veruje da bi Rusija u narednih nekoliko meseci mogla da posustane i izgubi momentum zbog iscrpljenosti svojih resursa. Tada moramo da pomognemo Ukrajincima da preokrenu dinamiku i krenu u kontraofanzivu sa opremom koju od nas traže. Ja ću se za to zalagati na predstojećem samitu G7 narednog vikenda u Nemačkoj - rekao je Džonson.

BONUS VIDEO: 

MANEVRI BALTIČKE FLOTE: Pogledajte vežbe posada na 60 brodova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (22)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)