BRITANSKA vojna obaveštajna služba veruje da će ruske snage u ratu u Ukrajini usporiti svoje napredovanje u narednih nekoliko meseci i tada treba pomoći Ukrajini da krene u kontraofanzivu, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson.

Komentari (22)

Nenad

22.06.2022. 22:46

Od onog da Rusi ne mogu ni tri dana da ratuju do iscrpljivanja za nekoliko meseci? Imacete vi pametnija posla unutar same Evrope tada...Haos na ulicama i moguce gradjanske ratove u samim clanicama.

Bonaparta

22.06.2022. 23:44

Boris Džonson i ti njihovi stratezi mogu slobodno da kažem da samo mlate praznu slamu. Da nešto znaju, i poznaju teren na tlu Ukrajine zna li bi da recimo pancir haubice nemačke ne mogu na više od 50% terena da se kreću zbog svoje težine a teren je u ukrajini poprilično mekan pa čak i močvaran. Drugo sa čim da je naoružaju kada zapadni generali kažu da već sada nemaju više oruđa i oružja u svojim ratnim rezervama. Američki oficiri su analizirali broj ispaljenih granata iz topova i došli do podatka da su američki vojnici u Iraku za dve godine ispalili 60000 artiljerskih granata, a Rusi to učine za mesec dana. Kažu da njihovi vojnici to nebi mogli da izdrže, a Džonson mašta o posustajanju ruske vojske. Zamislite koju rezervu naoružanja Rusi imaju. Rusi se ne igraju rata na video igricama već ozbiljno sve planiraju na 20 i više godina, a ne na sedam dana kao zapadnjaci. Planirali su rat u Srbiji 3-4 dana pa nisu ništa uradili 75 dana. Gospodo englezi prestanite da se pravite englezi i pobrinite se za svoje du.e, jer mečka samo što nije zaigrala usred Londona, RUSKA MEČKA!!!

seljak

23.06.2022. 01:16

До тада ће и Украјина исцрпети своје људске ресурсе. НАТО им не може помоћи у људству, Зеленски сам признаје да Руси и ту имају предност. Рстују на својој територији, а непријатељ бројнији, значи нема мотива ни морала.

Dudo

23.06.2022. 05:41

Hitler ih nije iscrpeo 5 Godin I to kakva sila a sad ćete vi za par meseci? Pa vi are smešni. Rusi se tek spremaju. A vi sa zapada možete samo da snimate filmove kad izgubite ovaj rat

Velja

23.06.2022. 07:18

Za tih nekoliko meseci ima da ih nema. Pa vi ne možete ruse da zaustavite sa neprekidnim transportima oružja a sad hoćete da "pravite pauze"? Pa pravite, već je vreme da završe rusi posao sve do poljske granice:)))

Karlo Veliki

23.06.2022. 13:48

Neverovatne gluposti od strane engleskih, a ne britanskih obavestajnih sluzbi...Da su ozbiljnije pratili transformaciju Ruske vojske, mogli su da uoce davanje prednosti informatickom i elektronskom ratovanju...U nekom skracenom prevodu uz malo maste u povezivanju satelita, dronova, VBR, raketnih sistema, i dr...osoba starosti od 60 godina 50 metara ispod zemlje i iz dalekog Sibira bez vecih napora moze da bira Dauning strit u Londonu, i bilo koji broj ulice.

mali gnevni ljud

23.06.2022. 14:52

Izgleda da jedino Bog može da ovo preseče i da Džonsonu i Bajdenu oduzme omiljenu igračku, Ukrajinu, dok je nisu potpuno uništili. Ako Boris Džonson očekuje da vidi Rusiju na kolenima mora znati da će to biti i poslednje što će videti u životu. Rusija neće dozvoliti da toliko posustane da ne može da pritisne dugme i lansira oproštajni poklon.

Rašo

25.06.2022. 20:05

Ја се не бих радовао таквом сценарију. Руси су лепо рекли да први талас - удар иде на Лондон. Ако буду исцрпљени за конвенционални рат мораће да га наставе нуклеарним средствима. Не мислите ваљда да ће да прихвате пораз и уништење и ову планету напусте а оставе љигаве Енглезе да уживају у победи?

Zoran

26.06.2022. 14:38

Samo se nadaj da ce Rusija da se isrpi,ti nisi u vezi sa mozgom,pa lav nikada ne spava,nego bolje cuti I boga moli da tvoja zemlja I ti sa njom ne budete obrisani sa mape sveta.Zivela Rusija svetlo na kraju tunela dosta ste vi sejali smrt po svetu