OVO JE TREĆI AMERIČKI PLAĆENIK: I on je bivši marinac

P. Z. S. /telegram voenkorKotenok

17. 06. 2022. u 15:42

POSLE informacije da su zarobljena dvojica američkih plaćenika, Stejt department je objavi da se traga i za trećim u Ukrajini.

ОВО ЈЕ ТРЕЋИ АМЕРИЧКИ ПЛАЋЕНИК: И он је бивши маринац

foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Utvrđeno je ime još jednog stradalog američkog plaćenika. Prema Si-En-Enu, ovo je bivši američki marinac Grejdi Kurpasi.

Krajem aprila, on i još neki plaćenici su raspoređeni da čuvaju osmatračnicu u blizini Hersona, a otprilike u to vreme Kurpasi je prestao da kontaktira sa svojim voljenima.

Stejt department je obavestio rođake plaćenika da je nestao, navodi Si-En-En.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)