RUSI RAZNELI BAZU STRANIH BORACA: Rakete vazduh-zemlja ceo dan tuku po ukrajinskoj armiji, glavna meta Andrejevka

Novosti online

11. 06. 2022. u 23:03

MINISTARSTVO odbrane Ruske Federacije je saopštilo da je u napadu visokopreciznim raketama vazduh-zemlja na Andrejevku, u harkovskoj oblasti, uništena baza u kojoj su bili smešteni strani plaćenici i dobrovoljci.

РУСИ РАЗНЕЛИ БАЗУ СТРАНИХ БОРАЦА: Ракете ваздух-земља цео дан туку по украјинској армији, главна мета Андрејевка

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ministarstvo tvrdi i da je raketama danas pogođeno devet područja koncentracije ljudstva i opreme ukrajinske armije, kao i pet artiljerijskih položaja. Uništen je i jedan PVO sistem BuK-M1.

- Ruska protivvazdušna sredstva oborila su 2 aviona MiG-29 kod Snegirevke, u Nikolajevskoj oblasti, i 1 avion Su-25 kod Aleksandrovke, u Harkovskoj oblasti, u protekla 24 časa. Takođe je oboreno 12 ukrajinskih bespilotnih letelica - tvrdi rusko ministarstvo.

Iz Moskve su saopštili i da su danas presretnute tri rakete iz višecevnog raketnog sistema "Uragan".

načelnik ruskog Centra za kontrolu nacionalne odbrane general-pukovnik Mihail Mizincev rekao je i da su ukrajinske snage od škole u gradu Dnjepru i crkve u Prvotravensku u Dnjepropetrovskoj oblasti napravile svoja uporišta i skladišta municije.

- Ukrajinski snage su postavile uporišta i skladišta municije u školi u gradu Dnjepru i crkvi u Prvotravensku, Dnjepropetrovska oblast - naveo je Mizincev.

Prema njegovim rečima, ukrajinski vojnici su opremili minobacačke položaje i rasporedili skladišta oružja i municije i u tri škole u Nikolajevu.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: S-300 U AKCIJI - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!