DESNI SEKTOR KORISTIO OPREMU OEBS: Snage LNR pronašle u bazi nacista u Kamiševahi dokumenta i opremu

P. Z. S. / ria.ru

07. 06. 2022. u 21:51

MINISTARSTVO državne bezbednosti (MGB) LNR saopštilo je da je u bazi „Desnog sektora“ pronašlo dokumente i opremu misije OEBS-a u gradu Kamiševaka.

ДЕСНИ СЕКТОР КОРИСТИО ОПРЕМУ ОЕБС: Снаге ЛНР пронашле у бази нациста у Камишевахи документа и опрему

Foto: AP Photo/Sergei Grits

-Telefon OEBS-a pronađen u bazi militanata Desnog sektora u Kamiševahu pripada predstavniku vojnih obaveštajnih agencija. U selu Kamiševaha 25. maja ove godine u kući u kojoj su locirani militanti dobrovoljačkog ukrajinskog korpusa „Desni sektor“, pronađena su dokumenta, sredstva komunikacije, štamparski proizvodi i tehnička sredstva za praćenje Specijalne posmatračke misije u Ukrajini Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OSCE SMM), objavilo je Ministarstvo Državne bezbednost LNR je na svom sajtu.

Organi bezbednosti LNR utvrdili su da pronađeni telefon, prema barkodu, pripada regionalnom bezbednosnom službeniku Luganskog OEBS-ovog SMM tima Petku Lilovu. Pored toga, utvrđeno je da je potonji aktivni predstavnik vojno-obaveštajnih agencija jedne od zemalja EU, koje su sprovodile aktivnosti na štetu bezbednosti LNR.

Ministarstvo preduzima dalje mere da identifikuje i dokumentuje činjenice nezakonitog delovanja stranih obaveštajnih službi na teritoriji republike i korišćenja od strane njihovih predstavnika zaposlenih u timu OEBS SMM Lugansk na štetu bezbednosti LNR, dodaje ministarstvo.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)