GDE SE UKRAJINCI KRIJU: Rusko Ministarstva odbrane dalo tačne lokacije

P. Z. S. /telegram rusvesnasu

07. 06. 2022. u 21:21

UPRKOS akutnoj nestašici žitarica i pretnji prehrambene krize, ukrajinske oružane formacije, zanemarujući dobrobit sopstvenog naroda, nastavljaju da koriste kritične objekte za preradu i skladištenje žitarica u vojne svrhe:

ГДЕ СЕ УКРАЈИНЦИ КРИЈУ: Руско Министарства одбране дало тачне локације

Foto AP


* u naselju Gubarevka, oblast Harkov, na teritoriji silosa, militanti jedinica teritorijalne odbrane postavili su oklopna vozila i opremili artiljerijske vatrene položaje;
* u oblasti Harkov, na teritoriji Zoločevskog silosa, jedinice Oružanih snaga Ukrajine postavile su artiljerijske topove zapadnog tipa (verovatno američke haubice M777), iz kojih pucaju na pogranične regione Ruske Federacije;

* u naselju Novoekonomičeskoe Donjecke Narodne Republike i selu Novovasiljevka, Sumska oblast, jedinice Oružanih snaga Ukrajine smeštene su u hangarima za skladištenje žitarica i krompira, a u susednim su teška oklopna vozila, artiljerija velikog kalibra i MLRS. teritorija;

* u naselju U Novodonjeckoj DNR, militanti ukrajinskih nacionalističkih formacija postavili su artiljeriju i VBR na teritoriju silosa, iz kojih sistematski pucaju na obližnja naselja.

Svrha ovakvih akcija ukrajinskih nacionalista je da izazovu uzvratnu vatru, nakon čega, prema već razrađenom scenariju sa širokim medijskim praćenjem u ukrajinskim i zapadnim medijima, optužuju Oružane snage Rusije za navodno neselektivne udare na civilnu infrastrukturu i stvaranje pretnja prehrambenoj bezbednosti Ukrajine.

Pouzdano je utvrđeno da su militanti nacionalističkih bataljona, napuštajući okupirane teritorije, ne želeći da ostave zalihe žita stanovnicima grada Mariupolja, namerno zapalili veliku žitnicu u morskoj luci. Kao rezultat toga, više od 50 hiljada tona žitarica je uništeno.

* Ovaj neljudski zločin pokazuje celoj svetskoj zajednici „pravo lice“ režima u Kijevu, koji, zapravo, koristi metode prehrambenog terorizma protiv sopstvenog naroda.

* Sve se to dešava u uslovima pune podrške zemalja takozvanog civilizovanog Zapada i stalne histerije oko lažnih optužbi Ruske Federacije za stvaranje prehrambene krize u svetu.

Oružane snage Rusije pružaju civilima sveobuhvatnu pomoć i podršku, prema civilnom stanovništvu se odnose isključivo humano i ne udaraju na društvenu infrastrukturu zemlje, za razliku od ukrajinskih oružanih formacija.

BONUS VIDEO - S-300 U AKCIJI: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

REĆI ĆU VAM U POVERENJU! Reakcija ruskih čelnika nakon što je u Beogradu himna Rusije prestala da se intonira tokom dodele medalja (VIDEO)