KIJEV ŠALJE "POLITIČKE KOMESARE" NA FRONT? Poslanica partije Zelenskog komanduje u Severodonjecku, Ukrajinci pobesneli (FOTO)

Novosti online

04. 06. 2022. u 16:46

UKRAJINSKI novinar Jurij Butusov objavio je danas da je poslanica stranke Sluga naroda Marijana Bezuglaja poslata na front i da je preuzela komandu u Severodonjecku.

КИЈЕВ ШАЉЕ ПОЛИТИЧКЕ КОМЕСАРЕ НА ФРОНТ? Посланица партије Зеленског командује у Северодоњецку, Украјинци побеснели (ФОТО)

Foto: Jutjub/GROŠІ/Maria Neborachok

Butusov nije krio razočaranje i to je okarakterisao kao slanje "političkih komesara" na front, čiji je cilj da "disciplinuju vojnike koji se bore".

- Da, potvrđujem informaciju Janine Sokolove da je narodna poslanica Bezuglaja na komandnom mestu na liniji fronta, i da je direktno uključena u izdavanje naređenja komandantima jedinica - napisao je Butusov na svom fejsbuk nalogu.

On ističe da su na liniju sukoba poslati i oficiri koji su premešteni sa svojih dužnosti kako bi njoj obezbedili komandu.

- Žalosno je što su pojedini lideri odlučili da "pojačaju" vojsku slanjem "komesara" u određene oblasti. To neće doprineti donošenju profesionalnih odluka, a mešanje političara u upravljanje vojnim snagama na taktičkom nivou predstavlja nesposobnost - napisao je Butusov na svom fejsbuk nalogu.

On piše da ove igre sa ljudskim životima moraju da prestanu, i istakao da je inspiracija vojnika ličnim prisustvom potrebna, ali da jedinicama moraju da komanduju odgovorna vojna lica.

Na fejsbuku su se pojavile i fotografije na kojima se vidi Bezuglaja, navodno na liniji fronta. 

Mnogi su u komentarima izrazili bes zbog ovakvog razvoja situacije, i tvrde da su poslednji neuspesi koje je ukrajinska vojska doživela na frontu posledica činjenice da političari upravljaju operacijama.

Marijana Bezuglaja je rođena 1988. godine u Kijevu. Diplomirala je na Ukrajinskoj vojno-medicinskoj akademiji, a stažirala u Stejt departmentu.

Ruska vlada je 7. decembra 2020. Bezuglaju stavila na listu osoba protiv kojih su uvedene sankcije.

Ruski mediji su u maju pisali da je Bezuglaja navodno tražila da se, bez suđenja i istrage, na licu mesta pogube oni ukrajinski vojnici koji napuste svoje položaje ili odbiju da se povinuju naređenjima komande.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE - Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!