"TERMINATORI" I "ALIGATORI" U AKCIJI IZNAD UKRAJINE: Sjajni snimci ruskih helikoptera tokom specijalne operacije u Donbasu (VIDEO)

Novosti online

28. 05. 2022. u 10:24

MINISTARSTVO odbrane Ruske Federacije objavilo je snimak borbenog rada posada jurišnih helikoptera Ka-52 "Aligator" i borbeno-transportnih letelica Mi-8AMTŠ "Terminator" Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini.

ТЕРМИНАТОРИ И АЛИГАТОРИ У АКЦИЈИ ИЗНАД УКРАЈИНЕ: Сјајни снимци руских хеликоптера током специјалне операције у Донбасу (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

"Aligator" je dizajniran da rešava širok spektar borbenih zadataka i danju i noću, u svim vremenskim uslovima, koristeći širok dijapazon naoružanja, uključujući i rakete nove generacije.

Pored rešavanja borbenih zadataka, posade ovih letelica prate konvoje i pružaju vazdušnu podršku jedinicama.

Helikopteri najnovije generacije Ka-52 uspešno se koriste u specijalnoj operaciji Oružanih snaga RF za uništavanje neprijateljske žive sile, kao i praćenje konvoja i pružanje vazdušne podrške saborcima na zemlji.

Helikopter ima i razvijene odbrambene sisteme, koji otkrivaju odakle je lansirana PVO raketa, i potom ispušta toplotne zamke.

Helikopter Ka-52 "Aligator" nastao je na bazi jurišnog helikoptera Ka-50 "Crna Ajkula". Za razliku od njega, "Aligator" ima dva člana posade.

"Aligator" je jurišni helikopter sa koaksijalnom šemom propelera. To omogućava helikopteru da troši manju snagu motora pošto nema potrebe za repnim rotorom.

BONUS GALERIJA: Černobilj - nekad i sad

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR U "AZOVSTALJU" - Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NAŠ GRAD JE UNIŠTEN Kličko se oglasio o granatiranju Kijeva - uništeno je 220 stanova