PUTIN SKRENUO PAŽNJU AUSTRIJSKOM KANCELARU: Ukrajinska strana mora što pre da očisti luke za slobodan prolaz blokiranih brodova

R. V.

27. 05. 2022. u 16:50

RUSKI predsednik Vladimir Putin je telefonom razgovarao sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom, a dve strane su razgovarale o Ruskoj specijalnoj operaciji u Ukrajini.

ПУТИН СКРЕНУО ПАЖЊУ АУСТРИЈСКОМ КАНЦЕЛАРУ: Украјинска страна мора што пре да очисти луке за слободан пролаз блокираних бродова

FOTO: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Putin je skrenuo pažnju austrijskoj kancelarki na to da Kijev treba što pre da očisti luke za slobodan prolaz blokiranih brodova, prenosi pres-služba Kremlja.

- Skrenuta je pažnja na to da ukrajinska strana treba što pre da očisti luke za slobodan prolaz blokiranih brodova - navodi se u izveštaju.

Vladimir Putin je tokom telefonskog razgovora obavestio i austrijskog kancelara Karla Nehamera o radu na obezbeđivanju bezbednosti plovidbe u vodama Azovskog i Crnog mora, prenosi pres-služba Kremlja.

Karl Nehamer, Foto AP

- Predsednik Rusije je na zahtev saveznog kancelara Austrije dao ocenu situacije u kontekstu tekuće specijalne vojne operacije za zaštitu Donbasa i obavestio o radu na obezbeđivanju bezbednosti plovidbe u vodama Azova i Crnog mora - navodi se u izveštaju.

Ruski predsednik Vladimir Putin ukazao je austrijskom kancelaru Karlu Nehameru da je Kijev sabotirao pregovarački proces između predstavnika Rusije i Ukrajine, prenosi pres-služba Kremlja.

- Ukazano je da je Kijev sabotirao pregovarački proces između predstavnika Rusije i Ukrajine - navodi se u saopštenju.

Napominje se da je Vladimir Putin potvrdio austrijskom kancelaru Karlu Nehameru posvećenost Ruske Federacije da poštuje ugovorne obaveze za isporuku prirodnog gasa Austriji.

- Potvrđena je posvećenost Rusije da se pridržava ugovornih obaveza za snabdevanje Austrije prirodnim gasom - navodi se u izveštaju.

BONUS VIDEO:

JEDAN PROJEKTIL RAZNOSI BETONSKI BUNKER: Pogledajte dejstvo ruskih haubica "Malka"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024