PRITISAK OD NEPRIJATELJSKIH ZEMALJA JE "PRAKTIČNO AGRESIJA" Putin: "Vlada donosi pravovremene odluke radi stabilnog funkcionisanja tržišta"

Srna

27. 05. 2022. u 15:17

PRITISAK od neprijateljskih država je "praktično agresija", rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

ПРИТИСАК ОД НЕПРИЈАТЕЉСКИХ ЗЕМАЉА ЈЕ ПРАКТИЧНО АГРЕСИЈА Путин: Влада доноси правовремене одлуке ради стабилног функционисања тржишта

Vladimir Putin, Foto AP

- Prednost kursa integracije sada je naročito očigledan, u sadašnjoj teškoj međunarodnoj situaciji, i praktično je agresija od strane nekih neprijateljskih država - rekao je Putin na sastanku Vrhovnog evroazijskog ekonomskog saveta koji se odvija u formi video-konferencije.

Ruski predsednik je dodao da su učesnici sastanka "uvereni da će integracija ekonomski ojačati" njihove zemlje i "značajno umanjiti zavisnost od spoljnih kriza, uključujući političke", preneo je TASS.

Putin je govorio o merama koje vlada preduzima u sadašnjim uslovima.

On je rekao da vlada donosi pravovremene odluke radi stabilnog funkcionisanja tržišta i finansijskog sektora i vodi računa o ključnim industrijskim granama i preduzećima koja imaju sistemski značaj.

Putin je rekao da se pruža podrška i likvidnosti banaka, te da se širi praksa trgovanja u nacionalnim valutama sa državama koje su pokazale svojim postupcima da su pouzdani partneri Rusije. 

BONUS VIDEO:

AVIONI NADLEĆU MOSKVU: Piloti ruskih akrogrupa i vazdušnih snaga vežbaju za paradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!