PREDAJA "AZOVA" - DOMINO EFEKAT Bivši ukrajinski poslanik: "Ovo je primer kako naši vojnici mogu sačuvati živote"

Novosti online

17. 05. 2022. u 14:34

BIVŠI poslanik Vrhovne rade Ukrajine Ilja Kiva, kom je oduzet mandat, smatra da će predaja pripadnika ekstremističkog bataljona „Azov“ izazvati domino efekat u redovima ukrajinskih snaga koje su sada opkoljene u oblasti Severodonjecka i Lisičanska.

ПРЕДАЈА АЗОВА - ДОМИНО ЕФЕКАТ Бивши украјински посланик: Ово је пример како наши војници могу сачувати животе

Foto: Profimedia/Vikipedija

- Predaja Mariupoljskog garnizona Oružanih snaga Ukrajine je početak domino efekta. Primer je kako sačuvati život ukrajinske grupacije vojske koja se nalazi u taktičkom obruču kod Severodonjecka i Lisičanska - napisao je Kiva na svom Telegram kanalu.

Podsetimo, portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je da je više od 265 militanata "nacionalističke jedinice Azov" i ukrajinskih vojnika, koji su se krili u čeličani Azovstalj u Mariupolju, položilo oružje i predalo se.

Svi kojima je potrebna medicinska pomoć upućeni su u bolnicu na teritoriji samoproglašene Donjecke Narodne Republike, a Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je juče ruska vojska odredila prekid vatre u oblasti čeličane Azovstalj i otvorila je humanitarni koridor.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak nakon što je saopštilo predaju 265 ekstremista iz „Azovstalja“.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost