UBICA IZ BAFALA PRETIO PRE GODINU DANA: FBI ga posalo na psihijatrijski pregled, sada je ubio 10 i ranio još tri osobe (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

15. 05. 2022. u 22:17

NAVODNI ubica 10 ljudi u supermarketu u Bafalu u Njujorku dospeo je u centar pažnje policije zbog pretnji, a pre godinu dana je poslat na psihijatrijski test, saopštila je policija.

УБИЦА ИЗ БАФАЛА ПРЕТИО ПРЕ ГОДИНУ ДАНА: ФБИ га посало на психијатријски преглед, сада је убио 10 и ранио још три особе (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

-Bilo je to prošlog juna. Koliko ja znam, to je bila opšta pretnja - nije bila usmerena na određenu osobu ili mesto. Nije bila rasna, rekao je šef policije u Bafalu Džozef Gramalija na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, tada je mladić poslat na psihijatrijski pregled, proveo je jedan dan u medicinskoj ustanovi, nakon pregleda je pušten.

-Državna policija je reagovala. Oni su to rešili, intervjuisali subjekta i smatrali da je u to vreme ispravno da ga pošalju na proveru mentalnog zdravlja, rekao je on.

Predstavnik FBI-a je zauzvrat ukazao da pritvorenik nije bio pod nadzorom agencije.

Kako je ranije saopšteno, 18-godišnji Amerikanac je priveden zbog sumnje da je pucao u supermarket. Poginulo je 10 osoba, još troje je povređeno, a stanje dvoje se procenjuje kao kritično, prenose lokalni mediji. Napadač je optužen za ubistvo prvog stepena, članom je predviđena kazna doživotnog zatvora. Američke agencije za sprovođenje zakona sumnjaju da je pucnjava motivisana rasnom mržnjom.

Američki predsednik Džo Bajden je u posebno objavljenom saopštenju ocenio incident kao akt domaćeg terorizma.

BONUS VIDEO - VAŠINGTONSKE TAJNE: Ko je u Beloj kući bio gej, a koga su volele žene?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna