HOROR U NEMAČKOJ: Pet osoba izbodeno nožem u vozu

Srna

14. 05. 2022. u 00:52

NAJMANjE petoro ljudi povređeno je u regionalnom vozu u Nemačkoj kada ih je muškarac poreklom iz Irana napao nožem, pre nego što su ga zaustavili policajac van dužnosti i još dvoje putnika, saopštile su vlasti.

ХОРОР У НЕМАЧКОЈ: Пет особа избодено ножем у возу

Foto: EPA

Ministar unutrašnjih poslova regije Severna Rajna-Vestfalija Herbert Rojl izjavio je da je tridesetjednogodišnji napadač pod istragom zbog potencijalnom islamskog ekstremizma iz perioda kada je živeo u izbegličkom hostelu 2017. godine, ali da motiv napada još nije određen.

On je napomenuo da je napadač promenio svoje ponašanje nakon istrage 2017. godine i da se izolovao od cimera. Četvoro povređenih je zbrinuto u bolnici zbog rana na licu i glavi, dok je jedna osoba ubodena u lopaticu. Nijedno od njih nije životno ugroženo, javio je AP. Napadač je takođe povređen i prevezen u kliniku.

Rojl je rekao da je napadač, tek što je voz krenuo sa stanice u Hercogenratu, blizu granice sa Holandojom, i zaputio se ka nemačkom gradu Ahenu u 7.42 časova, počeo nasumično da napada druge putnike.

Ministar je pohvalio šezdesetogodišnjeg policajca van dužnosti i putnike koji su "sprečili veću štetu". Rojl je napad opisao kao "užasan zločin koji je zaustavljen ogromnim činom hrabrosti".

Nemačka novinska agencija DPA citirala je tužioce u Ahenu koji su izjavili da za sada nemaju jak dokaz da je napad motivisan islamizmom, ali da postoje naznake umanjene odgovornosti za postupke zbog priholoških problema napadača.

BONUS VIDEO - MATEMATIČKI PRECIZNO: Udar Iskandera na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a