ZAMRZNUTA RUSKA I BELORUSKA SREDSTVA Holandske vlasti: Ukupna vrednost se procenjuje na 640 miliona evra

Srna

13. 05. 2022. u 21:25

VLASTI Holandije zamrznuli su ruska i beloruska sredstva ukupne vrednosti 640 miliona evra, naveo je u izvještaju Štef Blok, koordinator za poštovanje i praćenje sprovođenja sankcija Rusiji.

ЗАМРЗНУТА РУСКА И БЕЛОРУСКА СРЕДСТВА Холандске власти: Укупна вредност се процењује на 640 милиона евра

Foto: Pixabay

- Zamrznuta su sredstva u vrednosti od 640 miliona evra - navodi se u dokumentu.

Osim toga, blokirane su transakcije 425 miliona evra, a šest aviona i 24 broda ne mogu biti vraćeni vlasnicima, jer su pod sankcijama.

Prema tekstu dokumenta, carinska služba proverila je još 34.000 kontejnera, 77.500 deklaracija za izvoz i 11.300 deklaracija za uvoz robe, prenio je TASS.

Blok, koji je bio ministar spoljnih poslova Holandije od 2018. do 2021. godine, imenovan je za koordinatora početkom aprila, na period od šest sedmica.

Njegov glavni zadatak bio je da koordiniše postupke relevantnih ministarstava i odeljenja radi efikasnog poštovanja sankcija koje je EU uvela Ruskoj Federaciji.

- Hiljade kontejnera zaustavljeno je u luci u Roterdamu. Luksuzne jahte su češće nalažene na Azurnoj obali nego na Zojderskom jezeru, ali tamo se prave. Što se tiče tržišta nekretnina, nisu od velikog interesa za lica pod sankcijama - izjavio je Blok.

BONUS VIDEO:

POSLEDICE ŽESTOKIH BORBI: Pogledajte kako izgleda razoreni grad Popasnaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)