BAJDEN DOVODI 100.000 UKRAJINACA: Odobrenje nadležnog ministarstva da zakonski uđu u SAD

D. D. S.

11. 05. 2022. u 13:44

AMERIČKO Ministarstvo za unutrašnju bezbednost odobrilo je da skoro 6.000 Ukrajinaca uđe u SAD, putem onlajn sistema za prijavu.

БАЈДЕН ДОВОДИ 100.000 УКРАЈИНАЦА: Одобрење надлежног министарства да законски уђу у САД

Foto: Profimedia

To im omogućava da dobiju zakonsko pravo da idu do američkih aerodroma, a zatim ostanu sa Amerikancima koji su pristali da ih sponzorišu, saopštila je agencija.

Portal "Ujedinjeni za Ukrajinu" pokrenut je 25. aprila, pošto je predsednik Džozef  Bajden saopštio da mu je cilj da u SAD dovede 100.000 ljudi koji beže od "smrtonosne ruske invazije".

Pokretanje veb-stranice značilo je zatvaranje "popularne", ali opasne i ilegalne rute kojom su mnogi Ukrajinci išli preko američko-meksičke granice.

Tu su, pošto su ušli u Meksiko sa turističkim vizama, prevoženi iz kampova u Tihuani ka Kaliforniji.

Posle 25. aprila, policajci američke granične patrole počeli su da vraćaju Ukrajince koji su pokušavali da pređu južnu granicu SAD.

BONUS VIDEO: PANIKA U AMERICI: Trupe, duge cevi, vanredno stanje... Šta sledi narednih dana?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!