AMERIKANCI PROGOVORILI O POTAPANJU "MOSKVE": Otkrivaju da li su prosledili Ukrajincima ključne podatke

Novosti online/Đ. M.

06. 05. 2022. u 22:16

POSLE Pentagona i Bela kuća je negirala da su Sjedinjene Države prenosile obaveštajne podatke o kretanju ruske krstarice "Moskva" i na taj način doprineli potopljavanju tog broda, rekla je danas portparolka američke administracije Džen Saki.

АМЕРИКАНЦИ ПРОГОВОРИЛИ О ПОТАПАЊУ МОСКВЕ: Откривају да ли су проследили Украјинцима кључне податке

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Vikipedija

Si-En-En je danas objavio, pozivajući se na sopstvene izvore, da su ukrajinski vojnici navodno dobijali informacije od američke vojske o poziciji ruske krstarice.

- Nismo dali Ukrajini konkretne informacije o krstarici "Moskva" i nismo učestvovali u odluci ukrajinske strane da gađa brod - rekla je Džen Saki.

Ona je takođe dodala da SAD "nisu unapred znale za nameru Kijeva da napadne rusku krstaricu".

Tu informaciju je demantovao i portparol Pentagona Džon Kirbi.

Podsećamo, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije je saopštilo da je ruska raketna krstarica "Moskva" ozbiljno oštećena 13. aprila, usled detonacije municije.

Rusi tvrde da je tokom borbe sa požarom jedan mornar poginuo, dok je 27 članova posade nestalo. Ostatak posade, 396 mornara i oficira, je evakuisan.

Danas je na društvenim mrežama objavljena za sada nepotvrđena informacija da je ruska fregata iz sastava Crnomorske flote "Admiral Makarov" pogođena ukrajinskom raketom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio na konferenciji da nema informacija o tome.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI - Niko nije ni dinara dobio za ratovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

LAŽ VEKA: Kako je govor jednog Amerikanca pre 20 godina promenio budućnost Bliskog istoka