PRETI LI EVROPI JOŠ JEDAN RAT? Oglasio se predsednik Pridnjestrovlja, otkrio kakve su šanse za sukob sa Moldavijom

Novosti online

06. 05. 2022. u 20:47

PREDSEDNIK Pridnjestrovlja Vadim Krasnoselski ne vidi pretnju od ponavljanja oružanog sukoba sa Moldavijom, jer većina stanovnika te zemlje to ne želi.

ПРЕТИ ЛИ ЕВРОПИ ЈОШ ЈЕДАН РАТ? Огласио се председник Придњестровља, открио какве су шансе за сукоб са Молдавијом

Foto: Jutjub/Pervый Pridnestrovskiй/TravelChannelSK

- Naravno u Moldaviji ima revanšista, nacista, nacionalista, fašista. Ali njih je u stvari malo. I dalje vidim da su moldavsko društvo i ljudi protiv rata - rekao je predsednik nepriznate republike u petak na sastanku sa čelnicima lokalnih medija. Po njegovom mišljenju, moldavski političar koji odluči da započne rat sa Pridnjestrovljem suočiće se sa "veoma velikim problemima".

- Zbog toga pretpostavljam da Moldavija zaista ne želi rat, već želi mir. To je dobro - naglasio je lider Tiraspolja.

Prošle nedelje u Pridnjestrovlju se dogodila serija terorističkih napada. Krasnoselski je rekao da je sabotaža izvršena sa teritorije Ukrajine i izdao dekret o uvođenju maksimalnog nivoa terorističke pretnje, u skladu sa kojim su pojačane mere bezbednosti u regionu.

On je takođe razgovarao o pitanjima bezbednosti i humanitarne saradnje sa potpredsednikom moldavske vlade za reintegraciju Olegom Serebrjanom i savetnikom predsednika Dorinom Rečanom. Pregovori koji su vođeni bili su prvi na sličnom nivou između Kišinjeva i Tiraspolja od izbora Maje Sandu za predsednika Moldavije krajem 2020. godine. Sama Sandu je po preuzimanju dužnosti izjavila da ne namerava da se sastaje sa rukovodstvom Pridnjestrovlja.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: KUKASTI KRSTOVI I UKRAJINSKE ZASTAVE - Oskrnavljeno groblje u Holandiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna