POPRAVLJANJE ZAHLADNELIH ODNOSA: Berbokova će uskoro posetiti Ukrajinu

Tanjug

05. 05. 2022. u 19:43

NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok će uskoro posetiti Ukrajinu, nakon što su dve zemlje popravile diplomatske odnose koji su zahladneli zbog odbijanja Kijeva da primi nemačkog predsednika Franka-Valtera Štajnmajera, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc.

ПОПРАВЉАЊЕ ЗАХЛАДНЕЛИХ ОДНОСА: Бербокова ће ускоро посетити Украјину

Analena Berbok, kopredsednica Zelenih / Foto AP

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i Štajnmajer imali su korisne razgovore ranije danas, rekao je Šolc na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Šef nemačke države planirao je da poseti ukrajinsku prestonicu sredinom aprila, ali je Kijev odbio da mu poželi dobrodošlicu zbog njegove ranije podrške saradnji sa Rusijom.

Odbijanje Kijeva izazvalo je skandal u Nemačkoj i navelo Šolca da odustane od posete Ukrajinu pre nego što to učini predsednik Nemačke.

BONUS VIDEO:

KUKASTI KRSTOVI I UKRAJINSKE ZASTAVE: Oskrnavljeno groblje u Holandiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: Vazdušna opasnost proglašena širom Ukrajine; Šta je sve Zelenski tražio od NATO-a? (FOTO)