"POMIRILI" SE ZELENSKI I ŠTAJNMAJER? Ukrajinski predsednik pozvao nemačko rukovodstvo u Kijev

R. V.

05. 05. 2022. u 16:08

KAKO navodi nemačka agencija DPA, Vladimir Zelenski je tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Nemačke Frank-Valterom Štajnmajerom pozvao nemačko rukovodstvo u Kijev, prenose RIA Novosti.

ПОМИРИЛИ СЕ ЗЕЛЕНСКИ И ШТАЈНМАЈЕР? Украјински председник позвао немачко руководство у Кијев

Foto Predsednička administracija Ukrajine

Napominje se da se razgovor između Zelenskog i Štajnmajera odvijao u pozadini niza diplomatskih skandala između zemalja. U aprilu su ukrajinske vlasti uskratile nemačkom predsedniku posetu Kijevu, nakon čega je savezni kancelar Olaf Šolc najavio odbijanje da u bliskoj budućnosti poseti ukrajinsku prestonicu.

Foto: EPA

Razgovori dvojice predsednika bili su prvi od nedavnog skandala. Agencija prenosi da su Štajnmajer i Zelenski razgovarali o „nerazumevanju prošlosti“. Osim toga, savezni predsednik je dobio lični poziv u Kijev. Zelenski je u Ukrajinu pozvao i celo nemačko rukovodstvo, uključujući kancelara Šolca.

Magazin Der Spiegel je precizirao da je telefonski razgovor trajao 45 minuta. Štajnmajer je tokom razgovora istakao punu podršku Berlina Kijevu.

BONUS VIDEO:

KUKASTI KRSTOVI I UKRAJINSKE ZASTAVE: Oskrnavljeno groblje u Holandiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!