"POMIRILI" SE ZELENSKI I ŠTAJNMAJER? Ukrajinski predsednik pozvao nemačko rukovodstvo u Kijev

R. V.

05. 05. 2022. u 16:08

KAKO navodi nemačka agencija DPA, Vladimir Zelenski je tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Nemačke Frank-Valterom Štajnmajerom pozvao nemačko rukovodstvo u Kijev, prenose RIA Novosti.

ПОМИРИЛИ СЕ ЗЕЛЕНСКИ И ШТАЈНМАЈЕР? Украјински председник позвао немачко руководство у Кијев

Foto Predsednička administracija Ukrajine

Napominje se da se razgovor između Zelenskog i Štajnmajera odvijao u pozadini niza diplomatskih skandala između zemalja. U aprilu su ukrajinske vlasti uskratile nemačkom predsedniku posetu Kijevu, nakon čega je savezni kancelar Olaf Šolc najavio odbijanje da u bliskoj budućnosti poseti ukrajinsku prestonicu.

Foto: EPA

Razgovori dvojice predsednika bili su prvi od nedavnog skandala. Agencija prenosi da su Štajnmajer i Zelenski razgovarali o „nerazumevanju prošlosti“. Osim toga, savezni predsednik je dobio lični poziv u Kijev. Zelenski je u Ukrajinu pozvao i celo nemačko rukovodstvo, uključujući kancelara Šolca.

Magazin Der Spiegel je precizirao da je telefonski razgovor trajao 45 minuta. Štajnmajer je tokom razgovora istakao punu podršku Berlina Kijevu.

BONUS VIDEO:

KUKASTI KRSTOVI I UKRAJINSKE ZASTAVE: Oskrnavljeno groblje u Holandiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije