PEKING PONOVO NA UDARU: Počelo masovno testiranje stanovnika kineske prestonice

Tanjug

26. 04. 2022. u 08:24

REDOVI za testiranje na korona virus rastu danas širom Pekinga, nakon što su vlasti povećale planove za masovno testiranje stanovnika kineske prestonice na još deset gradskih okruga, kojima će sada biti obuhvaćeno oko 20 miliona ljudi.

ПЕКИНГ ПОНОВО НА УДАРУ: Почело масовно тестирање становника кинеске престонице

Foto: Tanjug

Mnogi stanovnici Pekinga požurili su u supermarkete da bi se opskrbili hranom i drugim zalihama pre mogućih lokalnih blokada, poredeći situaciju sa Šangajom, gde je u martu prijavljeno više od 1.000 slučajeva pre nego što su stroga ograničenja karantina uvedena za 26 miliona ljudi, navodi Rojters.

Vlasti su danas odlučile da zatvore neke teretane, pozorišta i turističke lokacije, dan nakon što je započeto testiranje u najvećem kvartu Pekinga Čaojangu, u kom živi 3,45 miliona ljudi, a koje će se vršiti u tri etape.

Stanovnici i oni koji rade u Čaojangu su testirani u ponedeljak, pa ponovo u sredu i petak, a Peking je najavio da će do subote sprovesti testiranja u 10 drugih okruga i jednoj razvijenoj ekonomskoj zoni, prenosi Rojters.

Kineska prestonica prijavila je za ponedeljak 33 nova slučaja lokalnog prenosa kovida 19, saopštile su danas gradske zdravstvene vlasti, od kojih su 32 bila simptomatska, a jedan asimptomatski, što je nešto više od 19 infekcija prijavljenih dan ranije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAUČEŠĆE PORODICAMA, IZDRŽITE Poznati potreseni masakrom na Cetinju - brojne objave na mrežama, otkazani nastupi