LONDON U UKRAJINU ŠALJE OPAKI STORMER: Kijev dobija teško naoružanje sposobno da obara avione i helikoptere

M.Đorđević

19. 04. 2022. u 13:16

VELIKA Britanija će Ukrajini isporučiti samohodne protivvazdušne topove „stormer“, prenosi Skaj njuz, pozivajući se na izvore, prenosi RIA Novosti.

ЛОНДОН У УКРАЈИНУ ШАЉЕ ОПАКИ СТОРМЕР: Кијев добија тешко наоружање способно да обара авионе и хеликоптере

Foto: Printscreen

- Velika Britanija će poslati oklopna vozila „stormer“ u Ukrajinu da pomognu kijevskim trupama usled rastućih tenzija na istoku zemlje - navodi TV kanal.

„Stormer“ je naoružan sistemom za lansiranje protivvazdušnih raketa „starstrek“ koji može da obara avione i helikoptere.

- Očekuje se da će ministar odbrane Ben Volas ove nedelje izvestiti Donji dom - rekao je TV kanal, pozivajući se na vojni izvor.

Očekuje se da će premijer Boris Džonson razgovarati o podršci Zapada Ukrajini sa saveznicima, uključujući američkog predsednika Džoa Bajdena, navodi Skaj njuz.

Ranije je rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporučujući oružje Ukrajini. Pres-sekretar predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov primetio je da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora, već će imati negativan efekat.

BONUS VIDEO: MATEMATIČKI PRECIZNO: Udar Iskandera na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna