BIVŠI UKRAJINSKI POSLANIK TRAŽI AZIL U RUSIJI: Ukrajinska vlast krši sve zakone i moralne norme i teroriše civile

Tanjug

19. 04. 2022. u 10:09

BIVŠI poslanik ukrajinskog parlamenta iz stranke "Opoziciona platforma - Za život" Ilja Kiva saopštio je da namerava da zatraži zaštitu i politički azil u Rusiji, prenosi TASS.

БИВШИ УКРАЈИНСКИ ПОСЛАНИК ТРАЖИ АЗИЛ У РУСИЈИ: Украјинска власт крши све законе и моралне норме и терорише цивиле

Ukrajinska Rada donosi čudne zaključke, Foto AP

- Zvanično izjavljujem da danas u Ukrajini vlast masovno iskorenjuje ukrajinski narod, krši sve zakonske, moralne i norme zdravog razuma, vrši terorističke akte nad civilima, fizički uklanja one nepoželjne, gurajući hiljade ljudi koji su podvrgnuti torturi i egzekuciji u podrume Službe bezbednosti Ukrajine bez optužnice i suđenja, otvoreno teroriše stanovništvo, pušta kriminalce iz zatvora da počine ratne zločine - saopštio je na Telegramu bivši poslanik Vrhovne rade.

On je još napisao da u takvom razvoju situacije mora da saopšti da namerava da "zvanično zatraži zaštitu i politički azil u Rusiji“, navodi TASS.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski naredio je u martu prekid aktivnosti 11 političkih stranaka sa vezama sa Rusijom, a najveća od njih je "Opoziciona platforma za život" koja ima 44 od 450 mesta u ukrajinskom parlamentu.

Partiju vodi Viktor Medvedčuk, koji ima prijateljske veze sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kumom Medvedčukove ćerke.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je 12. aprila saopštio da je Medvedčuk pritvoren i na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj političar sedi sa lisicama na rukama i u maskirnom odelu.

Kasnije je ukrajinski lider ponudio Rusiji da zameni političara za zarobljene ukrajinske vojnike, a sam Medvedčuk je na Telegram kanalu u javnom obraćanju predsednicima Rusije i Ukrajine izašao sa predlogom da ga razmene za pripadnike vojske i stanovnike Mariupolja, prenela su Izvestija.

BONUS VIDEO: UNIFORME, OPREMA, STRANO ORUŽJE I TELA NACIONALISTA: Ovo je ostalo od Oružanih snaga Ukrajine



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna