PUCNJAVA U SAD: Tri obračuna tokom uskršnjih praznika

Tanjug

19. 04. 2022. u 00:05

VLASTI u Južnoj Karolini istražuju pucnjavu u jednom noćnom klubu, u kojoj je ranjeno devet osoba.

ПУЦЊАВА У САД: Три обрачуна током ускршњих празника

Foto: Tanjug/AP Photo

Reč je o drugoj masovnoj pucnjavi u toj američkoj državi i trećoj u SAD tokom uskršnjih praznika.

U pucnjavama u Južnoj Karolini i jednoj u Pitsburgu, u kojoj su rano juče stradala dva maloletnika, povređeno je najmanje 30 osoba, preneo je AP.

U nasilju u klubu "Cara’s Lounge", u okrugu Hemton nije bilo žrtava, navodi se u mejlu Odseka za sprovođenje zakona Južne Karoline, koji istražuje pucnjavu.

U Pitsburgu, dva mladića su ubijena, a najmanje osam osoba je povređeno, kada su ispaljeni hici tokom žurke u jednoj iznajmljenoj kući.

- Velika većina od više stotina osoba koje su bile na žurci je bila maloletna - rekao je novinarima šef gradske policije Skot Šubert.

Dve žrtve su identifikovane kao 17-godišnji Džejden Braun i Metju Stefi-Ros, preneo je Glas Amerike.

Istražitelji veruju da je bilo više oružanih napadača, dok je Šubert naveo da policija istražuje dokaze na do osam odvojenih mesta zločina, oko iznajmljene kuće.

Dva oružana incidenta dogodila su se samo dan nakon pucnjave u jednom tržnom centru u Kolumbiji, glavnom gradu Južne Karoline.

Devetoro ljudi je povređeno iz vatrenog oružja, a pet je zadobilo druge vrste povreda dok su bežali od napada, saopštio je u subotu šef policije Kolumbije.

Povređeni su imali od 15 do 73 godine, a povrede nisu opasne po život.

Posle pucnjave u tržnom centru, za sada je uhapšen samo 22-godišnji Dževejn Prajs.

Njegov advokat rekao je juče medijima da je Prajs pucao, ali u samoodbrani, te da je suočen sa optužbom za nelegalno nošenje pištolja zato što je bio legalni vlasnik oružja, ali nije imao dozvolu za nošenje.

Policija Kolumbije je na Tviteru napisala da je sudija juče pristao da Prajsa pusti na slobodu uz kauciju od 25.000 dolara, da će biti u kućnom pritvoru i nositi nanogicu, da mu je dozvoljeno da svakog dana ide na posao, ali mu je zabranjeno da kontaktira sa povređenima ili osobama povezanim sa pucnjavom.

BONUS VIDEO: OPSADNO STANjE U NOVOM PAZARU - Policija blokirala grad posle pucnjave

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a