KONAČNI REZULTATI PRVOG KRUGA IZBORA U FRANCUSKOJ: Makron dobio oko pet procenata glasova više od Marin le Pen

Tanjug

11. 04. 2022. u 13:50

NA osnovu kompletno obrađenog izbornog materijala, aktuelni francuski predsednik Emanuel Makron pobednik je prvog kruga predsedničkih izbora sa 27,84 odsto glasova, dok je drugoplasirana Marin le Pen, kandidat desničarskog Nacionalnog okupljanja (RN), dobila podršku 23,15 odsto birača.

КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ПРВОГ КРУГА ИЗБОРА У ФРАНЦУСКОЈ: Макрон добио око пет процената гласова више од Марин ле Пен

Foto Tanjug/AP

Kako je objavljeno na sajtu francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova, treći je lider levičarskog pokreta Nepotčinjena Francuska Žan-Lik Melanšon, koji je osvojio 21,95 odsto glasova.

Na četvrtom mestu je desničarski kandidat Erik Zemur sa 7,07 procenata osvojenih glasova.


Drugi krug izbora održava se 24. aprila.

BONUS VIDEO: Ti si lažov! - A ti si najgori predsednik u istoriji Amerike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima