MAKRON SE ZAHVALIO GRAĐANIMA: Vaše poverenje me obavezuje!

Tanjug

10. 04. 2022. u 22:11

PREDSEDENIK Francuske Emanuel Makron zahvalio je večeras svim građanima koji su glasali za njega u prvom krugu predsedničkih izbora.

МАКРОН СЕ ЗАХВАЛИО ГРАЂАНИМА: Ваше поверење ме обавезује!

foto: EPA

- Vaše poverenje me obavezuje. Možete računati na mene da ću realizovati ovaj projekat napretka, francuske i evropske otvorenosti i nezavisnosti - izjavio je Makron u svom prvom obraćanju posle prvog kruga predsedničkih izbora održanih danas.

- Zahvaljujem Ani Idalgo, Janiku Žadou, Valeri Pekres i Fabijenu Ruselu koji su mi večeras dali podršku - nastavio je Makron i pozvao sve sugrađane, bez obzira na njihov izbor u prvom krugu, da im se pridruže, prenosi televizija TF1.

- Potpuno sam svestan da ova podrška neće biti podrška našeg programa i svestan sam toga -  istakao je on.

- Želim da doprem do svih onih koji žele da rade za Francusku. Spreman sam da izmislim nešto novo kako bih spojio različita uverenja i osetljivosti kako bismo sa njima izgradili zajedničku akciju u službi naše nacije - istakao je on.

Možemo da izaberemo novu francusku i evropsku epohu

U narednih 15 dana ne treba da štedimo trud jer ništa nije urađeno, budimo skromni i odlučni, poručio je predsednik Francuske Emanuel Makron građanima Francuske.

foto: EPA

- 24. aprila možemo da izaberemo novu francusku i evropsku epohu. 24. aprila možemo da napravimo izbor nade. 24. aprila možemo zajedno da napravimo izbor Francuske i Evrope - poručio je on pred svojim pristalicama govoreći o drugom krugu predsedničkih izbora.

Makron je obećao da će raditi na tome da ubedi sve birače, uključujući i one koji su bili uzdržani ili su glasali za kandidate krajnje desnice i krajnje levice, da glasaju za njega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)