"SUOČAVAMO SE SA PROPALOM DIKTATUROM": Protesti u Tunisu protiv predsednika Saida (FOTO)

Tanjug

10. 04. 2022. u 16:28

GRAĐANI Tunisa protestovali su danas protiv predsednika Kaisa Saida, optužujući ga da je uveo vlast jednog čoveka u toj severnoafričkoj zemlji nakon što je prošlog meseca raspustio parlament.

СУОЧАВАМО СЕ СА ПРОПАЛОМ ДИКТАТУРОМ: Протести у Тунису против председника Саида (ФОТО)

Foto: EPA

- Suočavamo se sa propalom diktaturom koja zemlju vodi u ekonomsku katastrofu. Nastavićemo da protestujemo na ulicama sve dok ne bude primoran da poništi svoje odluke - rekao je jedan od aktivista na protestu, prenosi agencija Rojters.

Mnogi poslanici u parlamentu učestvovali su u današsnjem protestu, a koji je održan uz veliko prisustvo policijskih snaga zaduženih za suzbijanje nereda.

- Nastavićemo da se odupiremo puču i nećemo se povući. Nećemo prihvatiti ovu diktaturu - rekla je jedna od dvoje zamenika predsednika parlamenta Samira Čauči.

Politička kriza u zemlji intenzivirana je prošlog meseca kada je više od polovine poslanika održalo onlajn sednicu kako bi poništili Saidove uredbe.

Posle prošlomesečne onlajn sednice, koju je Saied raspustio, policija je pozvala na ispitivanje glavnog opozicionog lidera Rejčeda Ganučija i druge poslanike, što je izazvalo kritike iz inostranstva, ali kritike i u samoj zemlji.

BONUS VIDEO:

Dirljiv susret oca sa decom u Mariupolju: Nisu se videli mesecima, a onda su pokuljale emocije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024