RUSKI AMBASADOR U PARIZU PROZVAN ZBOG OBJAVE O BUČI NA TVITERU: Francuzi smatraju da je reč o nedostojnoj provokaciji

RUSKI ambasador u Parizu Aleksej Meškov ne prestaje da ide na raport u francusko ministarstvo spoljnih poslova. U četvrtak je ponovo pozvan, ovoga puta zbog fotografije i propratnog teksta objavljenih na sajtu ambasade, za šta u Ke d'Orseju ističu da je nedostojno i da predstavlja provokaciju.

РУСКИ АМБАСАДОР У ПАРИЗУ ПРОЗВАН ЗБОГ ОБЈАВЕ О БУЧИ  НА ТВИТЕРУ: Французи сматрају да је реч о недостојној провокацији

Foto: Profimedia

Na fotografiji, na kojoj se vidi mnogo novinara i različitih ljudi, sa ratnim haosom u pozadini, stoji natpis „Scena snimanja filma”, čime se aludira na to da su pronađena tela posle povlačenja ruskih snaga iz Buče inscenirana i podmetnuta situacija.

Francuski državni sekretar za evropske poslove Kleman Bon je odgovorio na Tviter rečima da je to sramotno i da s tim treba da se prestane, a na sličan način reagovali su i drugi zvaničnici. Ministar spoljnih poslova Žan Iv le Drijan je tako poručio da je, "suočen s nepristojnošću i provokacijom", odlučio da pozove ambasadora u Ke d'Orsej.

Aleksej Meškov se u francuskom ministarstvu zadržao oko pola sata, gde mu je skrenuta pažnja na nedoličnost ovog gesta. Fotografija je u međuvremenu uklonjena.

Pre tri dana ruski ambasador je takođe bio u Ke d'Orseju, da bi mu bio predat spisak 35 nepoželjnih ruskih diplomata, a nekoliko dana pre toga, da bi francusko ministarstvo izrazilo nezadovoljstvo zbog objavljivanja dve nedolične karikature, na kojima je, između ostalog, Evropa predstavljena kao ljudsko telo u agoniji, u koje Amerika (kao "Doktor carstva laži" i EU („Doktor Evrorajh”) ubrizgavaju razne injekcije na kojima, između ostalog, piše „rusofobija”, „neonacizam”, „NATO”, „kultura otkazivanja” i „kovid 19”.

BONUS VIDEO: UKRAJINSKI NACIONALISTA OSTAVLjEN OD SVOJIH: Iznenađen humanim ophođenjem milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...