(MAPA) POSLEDNJI IZVEŠTAJ SA FRONTA: Žestoke borbe za Mariupolj, potopljen ukrajinski brod; Napredovanje od Izjuma ka Slavjansku

P. Z. S. / telegram@voenkorKotenok

06. 04. 2022. u 22:41 >> 01:29

U TOKU je 42. dan Rusko Ukrajinskog rata. Ruska vojna tehnika, nakon što se povukla ispod Kijeva, kreće se u pravcu Izjuma, u Harkovskoj oblasti gde će uskoro početi da se okružuje najsposobniji deo ukrajinske vojske.

(МАПА) ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Жестоке борбе за Мариупољ, потопљен украјински брод; Напредовање од Изјума ка Славјанску

Foto Tanjug/AP printskrin jutjub

U međuvremenu, nastavlja se uništavanje skladišta nafte i strateški objekti širom zemlje.

Vojni ekspert Boris Rožin dao je kratak pregled stanja na frontu u Ukrajini za 6. april 2022. godine.


MARIUPOLj
Vode se borbe za „Azovstal” i „Azovmaš”, napredovanje do morske luke Mariupolj. Sukobi se nastavljaju i u severnom delu Istočnog regiona. U luci Mariupolj oštećen je kontrolni brod „Donbas“ Ratne mornarice Ukrajine.



HERSON-NIKOLAJEV
Oružane snage RF kontrolišu Snegirevku, kao i oblast Aleksandrovke. Neprijatelj ne može da organizuje ozbiljan napad na Herson sa strane Nikolajeva. U samom Nikolajevu Oružane snage Ukrajine imaju ozbiljne gubitke zbog udara. Sa strane Nikopolja, neprijatelj pokušava da razbije odbranu u rejonu Novoroncovke.

ODESA
Nastavljaju se skoro svakodnevni napadi na skladišta goriva. Grad nastavlja da se priprema za odbranu. Potencijal za provokaciju hemijskim oružjem je takođe visok. U oblasti Očakova, prema nizu nepotvrđenih izveštaja, stradali su strani plaćenici i oficiri NATO-a.

ZAPOROŽJE
Na liniji Kamenskoje-Orehov-Guljaipole bez promena. Postoji vrlo malo informacija o situaciji istočno od Guljajpolja. Teško je odrediti zone kontrole i okupiranih naselja.

Foto riafan.ru


UGLEDAR – VELIKA NOVOSELKA
Nema značajnijeg pomaka u ovom pravcu. Teške borbe se nastavljaju.

MARINKA
Nastavljaju se pozicione borbe u utvrđenom pojasu Oružanih snaga Ukrajine. Trupe ne mogu napredovati dalje od te utvrđene linije.

AVDEJEVKA
Sama situacija u Avdejevki je nepromenjena. Na severu, nakon zauzimanja Novobahmutovke, trupe su tamo fiksirane i spremaju se za dalje napredovanje duž autoputa Avdejevka-Konstantinovka. Napredovanje u Njujork još nije donelo velike rezultate.

LNR
Napredovanje u Popasnu, gde se nastavljaju teške ulične borbe. Takođe, borbe se nastavljaju na južnoj periferiji Rubežnog, za koji se neprijatelj i dalje drži. Borbe se vode i na periferiji Severodonjecka.


IZJUM
Borbe se vode južno i jugoistočno od Kamenke u pravcu Barvenkova i Slavjanska. Neprijatelj pruža ozbiljan otpor. Sam Izjum je pod vatrom artiljerije i VBR. Oružane snage Ukrajine pokušavaju da spreče gomilanje snaga na širem mostobranu na južnoj obali Severskog Donca. Neprijatelj je pojačao evakuaciju lokalnog stanovništva u zapadnim regionima DNR i u Dnjepropetrovskoj oblasti.

HARKOV-SUMI
Nema značajnih promena. Neprijatelj očekuje da će u bliskoj budućnosti intenzivirati operacije u oblasti Harkov. Evakuacija se vrši iz nekih okruga Harkovske oblasti.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)