POGOĐENO KOMANDNO MESTO UKRAJINSKE BRIGADE U DNR: Uništeno više od 200 aviona i helikoptera, 408 dronova i 227 PVO sistema

P. Z. S. / telegram@rybar

06. 04. 2022. u 20:20

UPOTREBOM visokopreciznih raketa u Donjeckoj oblasti uništeno je komandno mesto ukrajinske 56. odvojene motorizovane pešadijske brigade u rejonu sela Novogrodovka, kao i baza nacionalista u selu Grodovka, saopštio je general major Igor Konašenkov.

ПОГОЂЕНО КОМАНДНО МЕСТО УКРАЈИНСКЕ БРИГАДЕ У ДНР: Уништено више од 200 авиона и хеликоптера, 408 дронова и 227 ПВО система

Foto Tanjug


-Visokoprecizne rakete u oblasti Harkova uništile su bazu goriva u blizini sela Čugujev, iz koje se snabdevalo gorivom za opremu ukrajinskih trupa, kazao je general.

On je dodao da je pored toga, na železničkoj stanici Lozovaja u oblasti Harkov uništena gomila vojne opreme i naoružanja strane proizvodnje koja je isporučena za snabdevanje ukrajinskih oružanih snaga.

- Tokom dana, operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je 34 vojna objekta Ukrajine.Među njima: artiljerijska baterija, dva logistička depoa, kao i 9 uporišta i područja koncentracije vojne tehnike ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je Konašenkov i dodao da su ruski sistemi PVO oborili bespilotnu letelicu Bairaktar ​​TB-2 u oblasti Taranovka u oblasti Harkov.

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno: 125 aviona, 93 helikoptera, 408 bespilotnih letelica, 227 protivvazdušnih raketnih sistema, 1.987 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 216 višecevnih raketnih bacača, 862 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 1.888 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Prema potvrđenim informacijama, u gradu Pervomajski, Harkovska oblast, ukrajinske specijalne službe pripremaju veliku provokaciju upotrebom otrovnih supstanci, kazao je general Konašenkov.

Na teritoriji proizvodnog udruženja Himprom, službenici SBU su minirali skladište sa 120 tona hlora. Planirano je da se ovo skladište diže u vazduh kako bi se optužila Rusija da je navodno stvorila hemijsku katastrofu koja je izazvala smrt lokalnog stanovništva.

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove