FRANCUSKA PROVOCIRA MOSKVU: Ruska ambasada u Parizu pozvala građane da izbegavaju odlazak u poznato letovalište (FOTO)

G. Čvorović

29. 03. 2022. u 15:43

RUSKA ambasada u Parizu pozvala je ruske građane da izbegavaju odlazak u Dovil, poznato francusko letovalište na Atlantskoj obali, zbog, kako se ističe, antiruskih manifestacija koje organizuju lokalne vlasti.

ФРАНЦУСКА ПРОВОЦИРА МОСКВУ: Руска амбасада у Паризу позвала грађане да избегавају одлазак у познато летовалиште (ФОТО)

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Ambasada ruskim građanima savetuje da ne odlaze u ovaj grad zbog povećanog rizika po njihovu bezbednost, poruka je na Tviteru objavljena na francuskom i ruskom jeziku.

Vlasti Dovila svake večeri na fasadi jedne vile iz 19. veka, koja pripada ruskoj državi i gde ponekad odsedaju diplomate, emituju svetla u boji ukrajinske zastave. Rusi su postavili zastor, ali gradske vlasti istrajavaju i projektuju svetlo preko razastrtog platna. Gradonačelnih Filip Ožije ističe da se ne radi o provokaciji, već da ovako želi da iskaže solidarnost s Ukrajinom i kaže da po Ruse u Dovilu nema bezbednosnih problema.

Ruski ambasador Aleksej Meškov, koji je nedavno bio pozvan u "Ke d'Orsej" zbog objavljivanja neprikladnih karikatura na Tviteru ambasade, iskoristio je ovu priliku da skrene pažnju francuskim vlastima na "vandalske akte prema ruskim diplomatskim predstavništvima u Francuskoj." Ruski kulturni centar i crkva u Parizu u više navrata su ispisani uvredljivim porukama, a na njih su bacani i jaja i paradajz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)