U MARIJUPOLJU SE BORI PREKO 7.000 NEONACISTA: Ukrajinske snage u Donbasu izgubile četvrtinu ljudstva

Novosti onlajn

25. 03. 2022. u 16:44

ŠEF Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Sergej Rudskoj je kazao i da se u Marijupolju bori preko 7.000 neonacista koji izgledaju kao obični civili i koriste građane kao „živi štit“.

У МАРИЈУПОЉУ СЕ БОРИ ПРЕКО 7.000 НЕОНАЦИСТА: Украјинске снаге у Донбасу изгубиле четвртину људства

Foto Tanjug/AP

Kako je rekao, okosnica borbene snage kijevskog režima su nacionalističke borbene gormacija kao što su bataljoni „Azov“, „Ajdar“ i „Desni sektor“.

Takođe je rekao i da je oružana formacija ukrajinske vojske koja ratuje u Donbasu do sada izgubila preko jedne četvrtine vojnika.

- Na samom početku vojne operacije narodnim milicijama DNR i LNR se suprotstavljala ukrajinska vojska koja je brojila oko 59.300 vojnika. Do danas su ukrajinske snage izgubile oko 16.000 vojnika, što je oko 26 odsto ljudstva - dodao je.

Kazao je i da je praktično celokupna teritorija LNR već oslobođena, a kada je reč o DNR, nešto više od polovine.

- Glavni zadaci prve faze specijalne operacije su ispunjeni, borbeni potencijal ukrajinske vojske je drastično smanjen i to će omogućiti da se fokus stavi na glavni cilj – a to je oslobođenje Donbasa - naglasio je.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

SANKCIJE RUSIJI SE OBILE ŠPANCIMA O GLAVU: Narod besan zbog visokih cena benzina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu