RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Fond Hantera Bajdena finansirao biološke laboratorije u Ukrajini

Tanjug

24. 03. 2022. u 18:12

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je investicioni fond Rozemont Seneka, koji vodi Hanter Bajden, u finansiranje bioloških laboratorija u Ukrajini, pišu RIA Novosti.

РУСКО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Фонд Хантера Бајдена финансирао биолошке лабораторије у Украјини

Džo i Hanter Bajden / Foto AP

- Rusko Ministarstvo odbrane će uskoro predstaviti dokumente koji pokazuju da je biološki projekat UP2 razvijen u Ukrajini i odobren od Pentagona, rekao je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

- Vrlo brzo ćemo pokazati originalne dokumente koji pokazuju da je biološki projekat UP2, o kojem smo već govorili, bio u izradi i da ga je Pentagon odobrio“, rekao je on, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, glavni cilj projekta bio je sprovođenje molekularne analize izuzetno opasnih patogena.

Fond Bajdenovog sina stoji iza vojno-biološkog programa Ukrajine

„Investicioni fond sina američkog predsednika Hantera Bajdena, učestvovao je u finansiranju vojno-biološkog programa Pentagona u Ukrajini“, tvrdi načelnik Radijacionih, hemijskih i bioloških snaga Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov.

- Pristigli materijali nam omogućavaju da pratimo šemu interakcije američkih državnih organa sa ukrajinskim biološkim objektima. Važno je napomenuti da su u finansiranju ovih aktivnosti učestvovale strukture bliske aktuelnom američkom rukovodstvu, konkretno investicioni fond Rosemont Seneca kojim upravlja Hanter Bajden, rekao je, Kirilov, prenosi Sputnjik.

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI UKRAJINSKI S-300! Dron locirao moćni PVO sistem, usledio siloviti raketni napad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)