"SMRT POLA MILIONA IRAČKE DECE JE CENA KOJA JE VREDELA": Ovako je govorila mrziteljka Srba Medlin Olbrajt (VIDEO)

Novosti online

23. 03. 2022. u 20:43

BIVŠA državna sekretarka Sjedinjenih Američkih Država Medlin Olbrajt umrla je danas, u 85. godini.

СМРТ ПОЛА МИЛИОНА ИРАЧКЕ ДЕЦЕ ЈЕ ЦЕНА КОЈА ЈЕ ВРЕДЕЛА: Овако је говорила мрзитељка Срба Медлин Олбрајт (ВИДЕО)

Foto: EPA

Ostaće u Srbiji upamćena kao nemilosrdna žena, jedan od najglasnijih zagovornika bombardovanja Jugoslavije i nezavisnosti Kosova. Napad NATO trupa na Jugoslaviju pod lažnom optužbom i dokazima nije jedini koji je Medlin Olbrajt zdušno podržavala.

I pre napada na Jugoslaviju, Medlin Olbrajt je podržavala svaki vid nasilja nad zemljama koje su pokazivale neposlušnost Americi. Nakon što su 1990. godine Amerikanci uveli sankcije Iraku, Ujedinjene nacije su više puta apelovale da se sankcije skinu zbog visoke stope smrtnosti dece usled nedostatka hrane, što su Amerikanci uporno odbijali.

U jednom intervjuu 1996. godine, novinarka pita Medlin Olbrajt da li je smrt pola miliona Iračke dece, čiji je broj daleko veći od broja stradale dece u Hirošimi, „vredna“ cena onoga za šta se oni zalažu, na šta Olbrajtova samouvereno odgovara da je odluka bila teška ali da ona, tj oni, veruju da je vredno.

Šokiran izraz voditeljke i javnosti nakon ove skandalozne poruke, Medlin Olbrajt nije sprečio u daljem zalaganju za sejanje smrti po svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!