"BOŽE, SVI RATOVI SU LOŠI!" Vatreni govor u Evropskom parlamentu i žestok udar na Ameriku (VIDEO)

Novosti online

19. 03. 2022. u 22:01

ČLANICA Evropskog parlamenta iz Irske Kler Dejli održala je vatreni govor na zasedanju tog tela o humanitarnoj krizi u svetu.

БОЖЕ, СВИ РАТОВИ СУ ЛОШИ! Ватрени говор у Европском парламенту и жесток удар на Америку (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

- Nema sumnje da živimo u vremenima katastrofalne krize u kojima su životi nevinih civila žrtvovani u ratovima njihovih gospodara. Da, i u Ukrajini, ali ne samo u njoj. Od poslednje parlamentarne sednice desetine hiljada građana Avganistana morali su da napuste svoju zemlju u nadi da će pronaći hranu i sigurnost. Pet miliona dece suočava se sa glađu i bolnom smrti. Postoji porast od 500 odsto u dečijim brakovima i deca se prodaju samo da bi preživela. To se ne spominje ni ovde, ni bilo gde. Ne emitiju se uživo vesti na tu temu, ne postoji hitan humanitarni odgovor, nema specijalnih zasedanja skupštine, nema posete avganistanske delegacije  i nema izjava na tu temu.

Bože, oni se sigurno pitaju zašto humanitarna kriza kroz koju prolaze nije nikome važna. Da li je to zbog boje kože, zbog toga što nisu beli? Da li je to zbog toga što nisu evropski? Da li je to zbog toga što je njihova kriza nastala zbog američkog oružja i američke invazije ili zato što je odluku o pljačkanju resursa njihove zemlje doneo despotski predsednik SAD, uemsto ruskog?

Bože, svi ratovi su loši i sve žrtve zaslužuju podršku. Dok ne dođemo do toga, nemamo nikakav kredibilitet - poručila je Kler Dejli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (16)

NEMAČKA NEZADOVOLJNA: Berbok - Ne možemo da prihvatimo da Kina uspostavlja bliže odnose sa Rusijom