BERDJANSK POD KONTROLOM RUSKIH TRUPA: U toku deminiranje grada i uklanjanje ukrajinske vojne tehnike

Novosti online

15. 03. 2022. u 19:38

SITUACIJU u demilitarizovanom Berdjansku u Ukrajini kontrolišu pripadnici Nacionalne garde Rusije.

БЕРДЈАНСК ПОД КОНТРОЛОМ РУСКИХ ТРУПА: У току деминирање града и уклањање украјинске војне технике

Foto AP

-Berdjansk koji je demilitarizovala ruska vojska postepeno se vraća u normalan život. Situaciju u gradu kontroliše Ruska garda, navodi se u saopštenju na sajtu garde.

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici garde bave se deminiranjem teritorije grada, uklanjanjem napuštene ukrajinske tehnike sa ulica i obezbeđivanjem javnog reda. Pod njihovim okriljem odvija se i humanitarna aktivnost – u grad je dopremljeno ukupno 36 tona humanitarne pomoći.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio početak vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)